Lazanje, jedno od najpoznatijih jela čuvene italijanske kuhinje, ima dugu istoriju. Starogrčku reč “lasagnum”, koja se odnosila na jelo ili posudu, preuzeli su Rimljani i vremenom ...
Opširnije

Štapići sa kikirikijem su idealno posluženje kada vam dolazi društvo. U isto vreme su i hrskavi i meki, a nestaju sa tanjira baš brzo, pa vam predlažem da ako imate ...
Opširnije

Koliko puta vam se desilo da ne znate šta za večeru? Ako imate veliku porodicu domaće pecivo je najbolji izbor. Em je ukusno, em je sveže, em lepšeg nema. Ako volite hot ...
Opširnije

Pilav je jednostavno, divno jelo od riže, koje je šteta ne znati napraviti. Sprema se brzo i skoro svi uživaju u njemu. Ono što je bitno kod pripreme pilava je ...
Opširnije

Gibanica bez kora je pravi izbor za doručak ili večeru. Njena priprema ne oduzima puno vremena, a potrebne sastojke uglavnom imate u kući. Odlično je posluženje i kada vam dolaze gosti, ...
Opširnije

Male pite, pituljice, su odlično predjelo, doručak ili večera. Lako se spremaju a najbolje od svega je što ih možete staviti u zamrživač i izvaditi po potrebi, recimo ako vam ...
Opširnije

Posna španska pita je ukusno i brzo pecivo. Možete je spremiti za doručak ili večeru. Čak iako ne postite, a u kući nemate jaja, možete je spremiti i uživati u divnom ...
Opširnije

Ne postoji ništa lepše nego kada miris domaćeg peciva ispuni dom. Kajzerice mogu da se ručkaju i sa slanim i sa slatkim mazalicama. Testo za ovo pecivo je malo drugačije i ima ...
Opširnije

Pica pužići su odlična večera i za dečicu i za odrasle. Sama priprema nije komlikovana a i ni sastojci nisu skupi. Možete staviti šta volite, šunku ili parizer, čak i ...
Opširnije

Pizza pita je ona vrsta đakonije koja osvaja na prvom zalogaju. Savršeno sočna i ukusna pita zauzima titulu omiljene večere ili doručka. Nije teška za pravljenje a pre ...
Opširnije

Ovakva pita se brzo i lako priprema i idealna je za one koji nikada nisu razvlačili kore. Pita je sočna, ali ipak, sledeći put možete da je prelijete sa jogurtom i jajima da bi bila ...
Opširnije

Ovo je još jedan od načina na koji možete iskoristiti uskršnja jaja i to za doručak ili predjelo. Interesantno izgleda i izuzetno je ukusna đakonija. Možete koristiti i ...
Opširnije

Hrskave, slane i veoma ukusne perece su neizostavni deo trepeze u vreme slavlja. Nisu teške za pravljenje ali pre nego što se upustite u pravljanje potrebno je da odete do ...
Opširnije

Gibanica mafini su super brzo i ultra lako jelo koje se može poslužiti i kao svečano, slavsko predjelo. Pravi se od sastojaka za klasičnu gužvaru samo što se kore ne ...
Opširnije

Posno glavno jelo, prebranac, nije teško spremiti a u njemu uživaju i deca i odrasli. Iako je bez mesa, prebranac je ukusno i jako jelo. Može se poslužiti sa svim vrstama mesa i ribe, a ...
Opširnije
Učitaj još