The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Osvežite vaš dom I umesto dekorativnih biljaka možete uzgajati ZAČINSKO BILJE koje će vam ukrasiti dom I koristiti u ishrani. Nudimo vam sjajne ideje o tome kako da preuredite svoj dom sa nečim super kreativnim I korisnim.

Pre svega, potrebno je da znate:

  • Potrebno vam je dobro osvetljeno mesto sa temperaturom izmedju 19 I 22 stepena Celzijusa sa dobrim strujenjem vazduha. Većina začinskih biljaka najbolje uspeva sa najmanje 5 do 6 sati direktnog svetla.
  • Posuda mora da bude najmanje 12 cm u prečniku I ona može da se koristi za uzgajanje dokle god ima rupe za drenažu. Izaberite veću posudu da bi korenje imalo više mesta
  • Koristite drenažni miks za sadjenje jer će baštenska zemlja biti previše kompaktna pa će gušiti korenje.
  • Tokom zime biljke su uspavane iili rastu manje jer je nivo svetlosti niži pa ih treba manje I zalivati. Za većinu začinskog bilja je dobro da pustite da se zemlja malo osuši. Zemlju držite blago vlažnom za bosiljak, nanu, prešun I vlašac. Najbolji način da proverite da li biljki treba voda jeste da uronite prstom oko 2 cm u zemlju. Ako imate osećaj da je suva potrebno je zalivanje. Onda kada počnu da rastu biće neophodno prehranjivati ih tečnom prehranom svake 4 nedelje ili granulama koje se ubace u površinu svaki drugi mesec.

Najbolji začini za uzgajanje su: bosiljak, lovor, peršun, mirodjija, nana, origano, ruzmarin i majčina dušica.

 

 

Upustite se u kreativnu avanturu I budite sigurni da će vam se isplatiti. Ukusni I zdravi začini će upotpuniti ukus vaših jela tokom cele godine.

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: http://decorating-hq.com 

Komentari: