The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Po mom izboru neki od lepih i zanimljivih poludragih kamena. Procitajte: Ahat, Akvamarin i Ametist.

AHAT -  Ovaj kamen se pojavljuje u različitim bojama, a to su najčešće žuta, ružičasta, plava ili zelena, a mogu se sresti i u drugim bojama. 

Ahat je kamen mira i ravnoteže. Nosite ahat kad se osećate sputani i kad ste pod pritiskom. Nadodaje hrabrost i pojačava kreativnost.

Jedan je od najčesce korišćenih materijala  za izradu predmeta od kamena. Otkriven je na brojnim drevnim iskopinama kao što su Knosos i Krit. Ahat se danas najčešće koristi za izradu nakita, noževa, drški, vrhova čioda, perli i drugih predmeta.

Ahat je  prvi put otkriven u Grčkoj, duž obale reke Ahates na Siciliji izmedju III i IV veka pne, po kojoj je dobio ime. 

Ahat  pomaže kod stresa, poboljsava raspoloženje, smanjuje bol, smiruje disajne i srčane smetnje, olakšava probleme sa grlom, ima uticaj kod raznih alergija idr.

Može se naći u Rusiji, Brazilu, Indiji, Italiji, Českoj, Nemačkoj. U Srbiji ga ima na Fruškoj Gori.

Dobar je za rodjene  u znaku  Blizanca.

 Voda ga čisti, a puni se energijom na  suncu. 

AHAT

 

AKVAMARIN – Ovaj kamen je svetlo plave boje i poznat kao kamen hrabrosti.

Podstiče samopouzdanje, sposobnost govora, pomaže nam da spoznamo istinu. Akvamarin smanjuje stres i unosi harmoniju u okruženje. Ima moć da probudi toleranciju drugih. Smiruje um, otklanjajući nevažne misli.

 Akvamarin pomaže  kod problema sa grlom i olakšava sve probleme vezane za predeo vrata.

Akvamarin se može naći u Indiji, Nigeriji, Šri Lanki, Nambiji i na Madagaskaru.

Dobar je za rodjene u znaku Ribe.

Čisti se pod vodom, a puni se energijom na suncu.

AKVAMARIN

 

AMETIST – Ljubičaste boje je i veoma je cenjen.  Najčešće je u sastavu vulkanskih stena.

Ametist je ekstremno moćan kamen zaštitnik. Štiti od psihičkih napada, preobražavajući energiju u ljubav. Ametist je izuzetno koristan za um, smirujući ga ili motivišući. Ovaj kamen olakšava proces donošenja odluka. Popravlja memoriju i pojačava motivaciju. Ametist dovodi u ravnotežu naše uspone i padove, potpomažući emotivno fokusiranje.

Ovaj prelep kamen pomaže kod migrena, slabije memorije, smanjuje  stres, čisti krv, čuva srce, opušta i omogućava lak san. Smiruje ljutnju i nestrpljenje i pomaže kod prihvatanja gubitaka. Ametist je kamen duhovnosti koji ističe ljubav i nesebičnost. Od davnina se koristio za isceljivanje glavobolje, mamurluka , loše koncentracije.

Njime se mogu puniti i drugi kristali koji se koriste u svrhu lečenja.

Ametist se može naći u Brazilu, Rusiji, Šri Lanki , SAD.

Dobar je za rođene u znaku Riba, Škorpije, Strelca i Vodolije.

Čisti se u slanoj vodi i ne izlaže se suncu.

AMETIST

Komentari: