The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ne morate da izbegavate ukusnu hranu onda kada želite da skinete koji kilogram viška. Ako želite da budete zdravi i vitki potrebno je da znate koja vam hrana koristi, a koja šteti.

Masti su neophodne za naš razvoj, čine da nam je toplo, obezbedjuju nam energiju i neophodne su za moždane funkcije. One predstavljaju kombinaciju zasićenih i nezasićenih masnih kiselina.

Zasićene masti se većinom nalaze u jajima, mesu, mlečnim prizvodima... Ukoliko ih uzimate u velikoj količini mogu da vam štete.

Loše masti sadrže trans masne kiseline. One podižu nivo lošeg holesterola, bolesti srca i krvnih sudova, razlog su gojenja i dijabetesa. Trans masne kiseline se nalaze u prženoj preradjenoj hrani, lošim grickalicama...

Nezasićene, zdrave masnoće treba da konzumirate svaki dan i nalaze se u brojnim namirnicama. Zdrave masnoće dobro utiču na mozak, kosu čine sjajnijom, podmladjuju kožu, poboljšavaju kardiovaskularni sistem. Nalaze se u biljnim proizvodima, maslinovo, laneno, sojino ulje. Takodje ih ima u orašastim plodovima, poput oraha, lešnika, badema, u ribi. Ovo su namirnice koje ubijaju glad, a pomažu kod mršavljenja.

Zdrave masti mogu biti mononezasićene i polinezasićene.  Monozasićene masti se nalaze u orašastim plodovima i avokadu, dok se polinezasićene masti nalaze u ribi.

Uvrstite u prehranu namirnice koje sadrže dobre masti. Loše masti nisu štetne u malim količinama, zato treba voditi računa. 

 

 

Komentari: