The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Pre svega, svako od nas treba da prihvati da svi starimo i da je to nešto normalno. Medjutim, na brže starenje kože mogu uticati naš stil života i loše navike, na šta mi možemo uticati.

Ovo su greške zbog kojih koža brže stari, a na koje možetmo uticati odmah.

ŠEĆER

Stručnjaci savetuju da izbegavate hranu koja sadrži puno šećera, jer te namirnice mogu ubrzati starenje kože. Preporučuju svakodnevni unos voća i povrća, jer su izvor antioksidanata i one mogu delimično neutralizovati oksidacijsko oštećenje i time sprečiti njihov dolazak do dubljih slojeva kože. Pored toga, voće i povrće je bogato vitaminom C koji je ključan za pravilnu proizvodnju kolagena.

ALKOHOL

Obratite pažnju kod konzumiranja alkohola jer unos prevelike količine alkohola može dovesti do pucanja kapilara i pojave crvenila na licu. Alkohol dehidrira kožu i tako je čini starijom.

MANJAK SNA

7 sati sna je svakome potrebno da normalno funkcionisanje. Manjak sna može da utiče loše na organizam, pa stručnjaci preporučuju da se u krevet ide što ranije kako bi sebi obezbedili energiju za naredni dan.

STRES

Veliki broj studija su pokazali da stres utiče na ćelije u našem organizmu koje prestaju da se dele, što za posledicu ima i prevremeno starenje. Stres je svakako jedan od glavnih uzročnika mnogih bolesti.

KREME ZA SUNČANJE

Zbog velike izloženosti UV zracima koža postaje suvlja i brže stari. Sunce je faktor koji pridonosi pojavi mrlja i bora, istovremeno smanjujući elastičnost kože. Dermatolozi preporučuju da se krema za sunčanje koristi svakodnevno,  u toku leta, a i kada je oblačno vreme, pošto je tada UV zračenje najveće – oko 20%.

 

 

 

 

 

 

Komentari: