The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Veliki broje žena ima problema sa celulitom. Celulit, ondosno neravnine na butinama mogu mnogo da nerviraju i svakako ne izgledaju lepo. Razne kozmetičke industrije su stalno u potrazi za magičnim anticelulit preparatom koji može da ga eliminiše.

Mnogo toga može da utiče na celulit, kao što je genetika, loša ishrana, nedostatak fizičke aktivnosti, loš metabolizam, kvalitet kože.

Iako zvuči strašno, ne mora da bude. Najsigurniji put ka koži bez celulita je svakako zdrava ishrana, redovno vežbanje i više kretanja i unošenje dovoljne količine tečnosti. Na ovakav način možemo da ovu ne tako privlačnu pojavu svedemo na minimum, a što može da utiče pozitivno i na celokupno naše zdravlje i samopouzdanje.

Još jedan od sigurno najefikasnijih načina da eliminišete celulit jeste redovna masaža. Preporučuje se da je najbolje da masažu radite svaki dan i to nakon tuširanja jer je tada koža isušena i potrebna joj je ishrana. Cilj masaže je da tokom vremena podstaknete mikrocirkulaciju u slojevima kože u kojim se nakupila tečnost, poboljšate cirkulaciju i tonus kože i tako smanjiti vidljivost celulita. Masažu radite tako što uz pomoć bademovog ulja, kružnim pokretima usmerenim ka srcu 5 do 10 minuta masirate noge, kukove i stomak. Nanesite ulje i od stopala do kolena kako bi poboljšali protok krvi i masirajte po malo dok ulje ne upije. Nakon masaže ostavite da deluje pola sata.

Pored obične masaže, masaža štipanjem se takodje pokazala veoma delotvornom protiv celulita. Podrazumeva štipanje prstima kako bi krv došla do površine. Tako možete da uklonite nagomilane toksine.

Stručnjaci kažu da masaža protiv celulita, da bi bila delotvorna ne sme biti blaga, ali tako i ne sme da ostavlja masnice i da ošteti kožu.

Piling kože je takodje veoma bitna stavka kada je celulit u pitanju. On će ukloniti mrtve ćelije sa kože i otvoriti pore kako bi preparati koje koristite za masažu prodrli dublje u kožu. Piling, isto kao i masaža pospešuje protok krvi i bolju cirkulaciju.

PROČITAJTE JOŠ:PROBAJTE SJAJAN TRETMAN PROTIV CELULITA

Ukoliko ipak želite da se više okrenete tehnologiji, onda možete posetiti neki od kozmetičkih salona koji su opremljeni najsavremenijim metodama za redukciju celulita koji vam mogu pomoći.

 

 

Komentari: