The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Bundeva je veoma ukusno i zdravo zimsko povrće za celu porodicu. Najlepši je ukras zimi. Odlična je za svakoga, za decu, žene, muškarce, starije i mlade.

Bogate su masnim kiselinama i proteinima, koje regulišu nivo holesterola, čuvaju od artritisa, poboljšavaju moždane funkcije i omogućuju zdrav izgled kože.

Bundeva deluje protivupalno iz razloga što su bogate antioksidansima. Odlična za zdravlje zglobova, organa i pomažu kod stresa. Bogata je vitaminom A i C. Vitamin A čuva vaše oči, a vitamin C jača imunitet i utiče povoljno na kožu, čini je elastičnom i blistavom. Bundeva je dobar izvor vlakana koja uspešno čiste telo od toksina.

Takodje, bundeva je bogata još i magnezijumom, kalijumom i cinkom. Magnezijum je neophodan za zdravlje vaših kostiju i zuba. Kalijum i cink vam pomažu kod krvnog pritiska, utiču na plodnost, lepu kožu i imunitet.

Iskoristite blagodeti ovog ukusnok i veoma zdravog povrća za negu vaše kože i kose.

 

 

 

Maka za lice suvu kožu lica od bundeve

Ova maska je odlična za suvu i problematičnu kožu

Sastojci:

1,5 šolje pirea od bundeve,

Kašika meda,

1,5 kašika jogurta,

1 kašičica cimeta.

Na čisto lice nanesite dobijenu smesu i ostavite da deluje 15 minuta. Nakon toga se umijte mlakom vodom. Vaša koža će postati nežna i meka.

Maska za kosu

Ova mska je odlična za suvu i oštećenu kosu kojoj je neophodna hidratacija.

Sastojci:

1 šoljica pirea od bundeve,

Pola šljice jogurta,

2 kašičice meda.

Smesu dobro izmešajte i nanesite na vlasi kose od korena do vrhova, kosu pokrijte folijom i pustite da odstoji 20 minuta. Nakon toga operite šamponom.

Krema za telo

Odlična za suvu kožu koju još više uzrokuje hladnije vreme.

Sastojci:

Pasirana sveža bundeva,

Ulje kokosa,

Malo cimeta.

Ulje kokosa se koristi kao baza, tako da u ulje kokosa umešate bundevu i dodate cimet. Nakon utrljavanja kreme, pustite da odstoji 20 minuta i nakon toga isperite mlakom vodom.

 

 

Komentari: