The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Limeta je citrusna voćka koja jelima i pićima daje poseban ukus i nezaobilazan je sastojak u mnogim kuhinjama. Limeta ima neverovatnu količinu vitamina C i skoro uopšte nema šećera zbog čega je i idealna kod mnogih dijeta.

Ovo citrusno voće sadrži veću količinu  folne kiseline i kalcijuma. Rastvorljiva vlakna koja se nalaze u limeti pomažu osobama koje imaju probleme sa srcem, ona eliminišu loš holesterol i snižavaju krvni pritisak i smanjuju upale krvnih sudova. Sok od limete podiže nivo energije u slučajevima malaksalosti.

Sok od limete je veoma koristan za zdravlje vaše kože, podmadjuje je i čini je sjajnom i daje joj prirodan sjaj. Vitamin C i flavonoidi koji se nalaze u limeti su odlični antioksidanti. Limeta je za lice veoma dobra, efikasno uklanja nečistoće, kao i mrtve ćelije sa kože.

Limeta je odlična za naše celokupno zdravlje i koristite ga svaki dan. Ova voćka je pravo osveženje u letnjim danima pa možete napraviti osvežavajući napitak kod kuće. Obratite pažnju kod kupovine ove voćke, uvek birajte one malo teže i punije, jer u njima ima više soka.

Limeta za mršavljenje postiže dobre rezultate jer skoro da i ne sadrži kalorije. Preporučujemo vam osvežavajući detoks napitak koji morate probati.

Za osvežavajući napitak vam treba:

  • 12 limeta odnosno 1 puna čaša cedjenog soka,
  • Domaći med,
  • 7 šolja vode. 

Priprema:

Iscedite sok tako da napunite punu čašu. Izručite sve u veliki bokal, dodajte vodu i med i dobro promešajte. Po želji ubacite par kicki leda i dobićete fenomenalan zdrav napitak tokom vrelih letnjih dana. 

 

 

 

 

 

Komentari: