The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Žuti nokti nastali od čestog nanošenja tamnih lakova mnogo nervira i izgleda baš ružno. Žute mrlje na noktima mogu da budu veoma uporne, zato vam donosimo par efektnih načina kako da se rešite žutih noktiju uz pomoć sredstava koje imate u kući.

#1 LIMUN

Potopite nokte u limunov sok i držite 10 do 15 minuta svaki dan ili ih trljajte korom limuna dok ne budete zadovoljni rezultatom. Hidratacija nokta je obavezna posle limunovog soka.

#2 PEROKSID I SODA BIKARBONA

U manjoj posudi pomešajte kašiku sode bikarbone i kašiku hidrogen peroksida. Uz pomoć vate nanesite smesu na površinu nokta i ostavite da deluje 3 minuta, pa isperite. Ovaj tretman bi trebalo da koristite svakih 6 do 8 nedelja.

#3 SOK OD LIMUNA, SODA BIKARBONA I KORA OD BANANE

Ova smesa je odlična onda kada su vam nokti baš primetno i drastično požuteli.

Iscedite sok od limuna i dodajte pola kesice sode bikarbone. Dobro promešajte i uz pomoć stare četkice za zube nanesite na nokat i dobro trljajte. Nakon nekoliko minuta isperite nokte i ponovo ih istrljajte korom od banane.

Ukoliko su vam nokti posle ovih tretmana i dalje žuti onda je najverovatnije da su zaista mnogo oštećeni. Ovo vam je siguran znak da je neophodno da počnete da obraćate više pažnje na negu i zdravlje vaših noktiju i budete strpljivi u čekanju da žutilo nestane izrastanjem noktiju. Pored toga, uporna požutelost noktiju može ukazivati na prisustvo gljivica. U ovom slučaju se obratite lekaru ili počnite da koristite sredstvo za lečenje gljivica na noktima.

Pročitaj još: KAKO DA SAMI NEGUJETE SVOJE NOKTE

SAVETI:

  • Kako bi sprečili pojavu žutih noktiju obavezno pre lakiranja namažite bazu za lak (base coat) koja ima zadatak da spreči prodiranje pigmenta laja u vašu nokatnu ploču, a pored toga produžiće trajanje i otpornost vašeg laka.
  • Takođe, u prevenciji može da pomogne i kora od banane tako što ćete unutrašnjošću kore istrljati nokatnu ploču. Banana vam na prirodan način izbeljuju nokte i sprečavaju nastanak žutih mrlja.
  • Birajte lakove koji sadrže vitamine i minerale u svom sastavu.

 

Komentari: