RECEPT ZA ČORBU SA KNEDLAMA OD KROMPIRA
RECEPT ZA ČORBU SA KNEDLAMA OD KROMPIRA
Foto: coolinarika.com

BRZA ČORBA SA KNEDLAMA OD KROMPIRA

Super ukusna čorba sa knedlama od krompira će zadovoljiti svačiji ukus. Ova čorba je gotova za pola sata, a uživaćete u svakom zalogaju.

Sastojci:

350 g skuvanog krompira

2 jaja

3 velike kašike kukuruznog griza (palenta)

malo soli

sitno iseckan peršun

2 veće šargarepe

2 veće glavice crnog luka

2 pune kašike pirinča

1/4 muškatne tikve (ne mora)

1 puna kašika kisele pavlake

po ukusu: vegeta, biber, so

Priprema:

Krompir oljuštiti, iseći na kockice i skuvati u posoljenoj vodi.Ocediti od vode i ispasirati kao za pire, da nema grudvica. Dodati 1 jaje, kukuruzni griz,sitno iseckan peršun i malo soli i sve sjediniti u glatku smesu, pogodnu za pravljenje knedli.

Ostaviti sa strane.

U šerpu, u kojoj ćete kuvati čorbicu, sipati malo maslinovog ulja, dodati sitno iseckan crni luk, muškatnu tikvu isečenu na kockice  i šargarepu isečene na kolutove/kockice i propržiti dok luk malo porumeni.( ja sam dodala i nekoliko cvetova karfiola, koju su mi bili u frižideru )

Naliti sa litar do litar i po vode ( u zavisnosti koliko hoćete davam je čorba gusta ) ili ako imate povrtni temeljac, dodati pirinač i povremeno promešati dok ne provri, da se pirinač ne zalepi za dno šerpe.

Napraviti knedlice.

Foto: coolinarika.com

Kada je pirinač na pola kuvan, početi sa dodavanjem knedlica i kuvati dok ne isplivaju ( ili napraviti samo jednu, pa probati da li se neće raspasti, ako se raspadne, dodajte još kukuruznog griza)

Skuvanu čorbu, povegetiti,pobiberiti i dodati kašičicu šećera ( doprineće boljem ukusu čorbe , a i ne morate )

Začiniti čorbu sa umućnom kiselom pavlakom i jajetom i ostaviti još nekoliko minuta da se kuva.

Posuti seckanim peršunom i poslužiti toplu.

Prijatno!

Izvor: coolinarika.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.