RECEPT ZA POTAŽ OD KARFIOLA I PASULJA
RECEPT ZA POTAŽ OD KARFIOLA I PASULJA
Foto: unsplash.com/@smakoladka

POTAŽ OD KARFIOLA I PASULJA

Ukus ove čorbe osvaja na prvi zalogaj, okrepljuje i osvežava. Odlična je kao ceo obrok ili uz glavno jelo. Čorba od karfiola i pasulja će vas oduševiti da ćete je spremati veoma često. Probajte i uverite se!

SASTOJCI:

1 kg karfiola

1 glavica crnog luka

1 manji celer

400 g belog pasulja

(iz konzerve)

1,2 l vruće vode

so, beli biber

ulje

ruzmarin

PRIPREMA:

Karfiol očistiti i usitniti na cvetove. Crni luk i celer oljuštiti i iseći na sitne kockice. Pasulj proprati i ocediti od viška tečnosti.

Na ugrejanom ulju propržiti crni luk i nastaviti dinstanje dok neomekša (po potrebi dodavati vodu ili povrtni bujon).

U omekšali luk dodati koren celera i nastaviti sa dinstanjem na umerenoj temperaturi, dok celer ne omekša.

Dodati karfiol, začiniti i sipati vodu (ili povrtni bujon). Poklopiti i kuvati na umerenoj temperaturi petnaestak minuta.

Zatim, dodati pasulj i štapnim mikserom povrće ispasirati da se dobije kremasta smesa. Čorbu razrediti ukoliko je gusta za vaš ukus. Dodatno začiniti prema ukusu i sačekati da provri.

Toplu čorbu sipati u tanjire, dekorisati svežim ruzmarinom i poslužiti.

Prijatno!

Izvor: stvarukusa.mondo.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.