Ovakav način pripreme daje živopisnu sliku na tanjiru, a može se služiti i hladno i toplo. Ako pripremite vegetarijanski obrok samo izbacite piletinu iz recepta.
Za četiri velike porcije potrebno je:
100 g testenine
1 pileće grudi, bez kožice, isečene na zalogaje
biljno ulje
3 manje šargarepe, isečene na tanke štapiće
100 g šampinjona, opranih isečenih
50 g brokolija I 50 g karfiola iscepkanih na cvetiće
3 male tikvice, očišćene I isečene
50 g boranije, iseckane
100 g smrznutog kukuruza šećerca
1/2 slatke crvene paprika, sitno seckane
so
šećer
Preliv:
2 kašike vinskog sirćeta
so
biber
50 ml maslinovog ulja
2 mlada crna luka, sitno seckana ili 2 kašike seckanog vlašca
Priprema:
Skuvajte testeninu prema uputstvu sa pakovanja i procedite. Propržite piletinu na malo ulja, pa dodajte šargarepu i šampinjone. Nastavite da dinstate još 5 minuta. U međuvremenu na pari skuvajte brokoli, karfiol, tikvice i boraniju. Kukuruz i papriku skuvajte u vodi sa malo soli I šećera, oko pet minuta.
Za preliv, pomešajte sirće, so i biber pa dodajte maslinovog ulja. Na kraju, umešajte seckan mladi crni luk, pa prelijte salatu.
Prijatno!
Komentari: