Kineska salata ima savršen ukus koji se zavoli na prvo zalogaj. Zbog svih sastojaka može da zameni jedan obrok. Kineska salata se brzo sprema i svakako će oduševiti vaša čula.
SASTOJCI:
700 gr pilećeg belog mesa
šargarepa
glavica crnog luka
struk mladog luka
manji koren celera sa lišćem
pola svežeg krastavca
2 kašike soja sosa
2 kašike susama
so i biber po ukusu
mlevenog đumbira i cimeta po želji
kašika ulja
2 kašike jabukovog sirćeta
kašika šećera
PRIPREMA:
Staviti litar vode da proključa, pa spustiti pileća prsa, dodati soja sos i začine: so, biber, mleveni đumbir i cimet po ukusu. Kuvati još desetak minuta i ostaviti meso u supi da se ohladi. Pletinu zatim odvojiti od kožice i kostiju, iseći na tanke trake i složiti u činiju za salatu. Propržiti susam. U manju šerpu uliti 1.5 dl supe od kuvane piletine i pustiti da proključa. Ubaciti šargarepu, koren celera isečen na štapiće i crni luk presečen na četiri dela.
Kuvati 3 minuta, ocediti povrće i dodati ga mesu. Odvojiti neželjene listiće celera i iseckati na štapiće. Krastavac iseći na uske prozirne trake a mladi luk na kolutiće i dodati ih u činiju sa mesom. Napraviti preliv od ulja, sirćeta, šećera i začiniti ga mlevenim đumbirom i biberom po ukusu. Pripremljenim dresingom preliti salatu i posuti je pečenim susamom. Ne mešati salatu, samo malo protresti činiju.
Izvor: salata.rs