The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Italijanska pancerota je jedno od onih jela kojem retko ko može odoleti. Za čas je na stolu i toliko je ukusna da ćete tražiti još. Možete je puniti sa povrćem ili sa pica sastojcima samo je bitno da je lepo premažete pelatom tj kečapom da bi bila sočna.

SASTOJCI :

Za testo :

2 jaja,

300 ml jogurta,

oko 500g brašna,

1 prašak za pecivo,

so po ukusu.

Za punjenje :

pica kečap ili gusti paradjz sok,

origano,

250g šunke,

250g trapista,

masline po želji,

šampinjoni po želji.

Za premazivanje :

pavlaka,

rendani trapist.

PRIPREMA :

Jogurt i jaja penasto žicom umutiti.

Postepeno dodavati brašno koje je pomešano sa praškom za pecivo.

Umestiti glatko, mekše testo koje se ne lepi za prste.

Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i podeliti ga na 6 jufki.

Svaku jufku tanko  rastanjiti u oblik pravouganika.

Premazati lepo kečapom i posuti origanom.

Poređati šunku i izrendani trapist.

Na kraju ako želite i volite možete dodati sveže ili marinirane iseckane šampinjone i seckane masline.

Preklopiti pancerotu i uvući krajeve da fil ne bi curio.

Pancerote peći na 200 C oko 25 minuta ili dok lepo ne porumene.

Kada se malo prohlade premazati kiselom pavlakom i posuti izrendanim trapistom.

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: