The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ovo je još jedan od načina na koji možete iskoristiti uskršnja jaja i to za doručak ili predjelo. Interesantno izgleda i izuzetno je ukusna đakonija. Možete koristiti i zamrznuti spanać ali na pijaci se može pronaći i sveži.

SASTOJCI :

Za testo :

5oog brašna,

2 jaja,

1oo ml jogurta,

5o ml vode,

5o ml ulja,

1 kockica kvasca (4og),

1 kašičica šećera,

2 kašičice soli.

Za nadev :

3oog skuvanog spanaća,

2oog sira po želji,

3~4 kuvana jaja.

 

PRIPREMA :

Jogurt i vodu podmlačiti na ringli. 

U to dodati kvasac i kašičicu šećera i promešati.

Ostaviti da nabubri.

Brašno prosejati u vanglu i dodati jaja, so i ulje.

Zatim dodati kvasac i umesiti glatko testo.

Prekriti ga krpom i ostaviti ga da se udvostruči.

Prebaciti testo na pobrašnjenu radnu površinu i oklagijom ga rastanjiti u pravougaonik debljine oko pola cm.

Odseći stranice da testo bude ravno.

Te ostatke testa iskoristite za trakice koje ćete staviti preko jaja.

Spanać očistite, skuvajte, lepo ocedite i sitno iseckajte.

Pomešajte ga sa sirom i posolite po želji.

Jaja skuvajte i oljuštite.

Testo premazati sa nedevom od spanaća i obe stranice uviti u rolat.

Ne stiskajte puno da nadev ne iscuri.

Na sredinu poređajte kuvana jaja.

Od onog testa koje vam je ostalo napravite trakice i prekrijte jaja unakrst.

Pažljivo prebacite na pleh obložen pek papirom i ostavite još pola sata da odstoji.

Zagrejte rernu na 2oo C i pecite oko pola sata (toliko je trebalo mojoj rerni).

Pre pečenja možete premazati jajetom i posuti susamom.

Poslužite toplo, mada je lepo i kad se ohladi, uz jogurt :).

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: