The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Piroške su domaća poslastica ruskog porekla. One su same po sebi vrlo site, pa je potrebno obratiti pažnju da ulje u kojem se peku bude dovoljno vruće kako ga ne bi upile u sebe i time postale prava energetska bomba.

Sastojci:

400 g svežeg kravljeg sira

3 jaja

400 g brašna

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

ulje

još malo kravljeg sira kojim ćete folovati piroške

Priprema:

U posudi razmutimo jaja, dodamo so, sveži kravlji sir, promešamo pa dodamo brašno, prašak za pecivo i umesimo meko testo. Za testo je dobro da odstoji jedno pola sata.

Testo zatim prebacimo na pobrašnjenu dasku, izvaljamo u pravougaonik debljine oko jednog cm i narežemo na kocke oko 10×10 cm. Ako vam je lakše možete i okrugle…

Sveži kravlji sir za nadev posolimo i malo izradimo viljuškom da nestanu veće grudice. Kvadrate testa po dužini jedne strane punimo začinjenim svežim kravljim sirom, pa ih zamotamo.

Piroške pečemo u dubokoj masnoći, sa svih strana dok ne porumene. Gotove vadimo na kuhinjski papir da im upije višak masnoće.

Za slatke piroške umesto soli u sir dodajemo malo šećera.

Prijatno!

 

 

 

Izvor: www.stvarukusa.rs

Komentari: