The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Piletinu se može spremati na razne načine ali je ipak najukusnija u nekom lepom kremastom sosu. Za obradu pilećeg mesa ne treba puno vremena a ni umeća i zato je ona idealna kada nemate puno vremena.

 Piletina u ajmokac sosu je jedno od onih jela koje se može poslužiti i u restoranima kao specijalitet a nije teško ni zahtevno za priremu. 

 

SASTOJCI :

4oo~5oo gr pilećeg filea,

2~3 čena belog luka,

3 kašike brašna,

kocka margarina (oko 5o gr),

1 l mleka,

so po ukusu,

2~3 kisela krastavčića po želji.

PRIPREMA :

Pileći file isecite na šnicle i ispržite ga po par minuta sa obe strane. Ostavite šnicle sa strane. U šerpicu na šporet stavite margarin da se rastopi. Beli luk sitno iseckajte (ja stavim 3 veća čena) i ubacite u šerpu da se proprži dva minuta. Dodajte brašno, lepo promešajte pa nalijte mlekom. Ubacite pileći file i sitno iseckane kisele krastavčiće. Smanjite temperaturu na srednje i mešajte. Posolite po ukusu. Kuvajte ajmokac sos dok se ne zgusne tj dok se ne dobije lep krem. Ajmokac sos poslužite uz pire krompir ili rižoto. 

Prijatno!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/

 

Komentari: