The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Izgleda kao Karađorđeva šnicla ali umesto kajmaka stavljamo suvo meso i trapist. Ovako pripremnjena piletina ostaje meka i sočna.

SASTOJCI:

5oo gr pilećeg filea,

2oo gr suvog mesa,

15o gr trapista,

2 jaja,

1oo gr brašna,

1oo gr prezli

soli po ukusu,

ulje za prženje.

PRIPREMA :

Pileći file iseći na šnicle pa istanjiti čekićem za meso. Stavite ga u kesu pre lupanja da se meso ne bi pocepalo.

 

Posolite po želji svaku šniclu pre stavljanja nadeva. U sredinu staviti prvo iseckano suvo meso pa listove trapista preko mesa. 

 

Urolajte meso čvrsto a ako vam se čini da se će raspasti pričvrstite ga čačkalicama pre pohovanja. Jaja umutitte penasto i posolite. Urolanu piletinu umačite prvo u brašno pa u jaja a zatim u prezle. 

U dubokoj posudi stavite bar 2oo ml ulja i zagrejte lepo. Temperatura treba da bude srednja, ne najjača, da bi se šnicle lepo ispržile i iznutra. Ako pržite na jakoj vatri postoji mogućnost da će spolja  jako isprži a unutra će ostati živa. 

Punjeni pileći file pržite nekoliko minuta dok ne  dobije lepu zlatnu boju sa svih strana. Poslužite uz neko povrće i sezonsku salaticu :D.

 

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs/

Komentari: