The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Ražane lepinje se izuzetno brzo spremaju a i zdrave su. Od ove količine imaćete hleba za dva, tri dana, za doručak. Od jedne lepinjice možete pošteno da se naručkate, a ukus je fantastičan. Čak i ako rešite da ih spremite ujutru nećete ih dugo čekati, za pola sata su na trpezi. 

SASTOJCI :

300g ražanog brašna,

300 ml mlake vode,

2 kašike maslinovog ulja,

1 puna kašika sirovih semenki bundeve (golice),

1 puna kašika sirovih semenki suncokreta,

1 puna kašika lanenog semena,

1 kašičica soli,

pola kesice praška za pecivo.

Susam za posipanje.

PRIPREMA :

Ražano brašno pomešati sa semenkama i praškom za pecivo.

Posoliti i dodati malsinovo ulje.

Na kraju dodati mlaku vodu.

Sve lepo izmešati kašikom.

Uključiti rernu na 220 C.

Obložite pleh pek papirom.

Kašikom vadite testo na pleh i oblikujte lepinje. Ja stavim oko dve kašike za jednu lepinjicu.

Pospite lepinje susamom i nekim začinom po želji (origano, peršun itd).

Pecite ih oko pola sata.

Kada su gotove pre nego što navalite na njih zavijte ih u krpu da se malo prohlade.

Prijatno! 

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://milicinakuhinja.blogspot.rs

Komentari: