The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Knedle od krompirovog testa punjen mesom možete praviti kao slani obrok ili pak slatku zanimaciju. Veoma su ukusne, a najbolje od svega što ih možete praviti od ostataka od ručka. Ako vam ostane mesa I krompira, iskoristite I napravite ovo izuzetno ukusno jelo.

Sastojci:

300 g pire krompira

150 g oštrog brašna

1 jaje

300 g mesa (može mleveno ili pečeno meso iseckano na kockice)

malo belog luka (može i u prahu)

peršunov list

so, biber

Priprema:

Ukoliko imate već gotov pire krompir samo ga staviti na površinu i dodajte jaje i po malo brašna tako da se dobije lepo glatko testo. Ipak ne sme da bude preretko jer će vam se knedle raspadati i pucati. Testo neka bude oko pola centimetra debljine. Podelite testo na kvadrate da budu približno jednaki.

Na svaku kocku stavite po malo mesa, ukoliko spremate sveže, dobro ga upržite sa svežim lukom i dodajte mu začine. Ako imate meso preostalo od ručka, samo ga sitno iseckajte.
Nakon što potrošite svo meso, jednu po jednu gombocu zatvarajte tako da se formiraju loptice.

U šerpu stavite vodu koju ste posolili jednom kašikom soli. Nakon što proključa spuštajte gomboce i pustite ih da se kuvaju dok ne isplivaju na površinu. Nakon što su kuvane vadite ih u nauljenu posudu rešetkastom kašikom.

Preliv za ovo preukusno jelo možete napraviti po svom ukusu. U obzir dolaze sos od rena, bešamel sos, crveni sos sa paradajzom ili ih prosto uvaljati u pržene przle u koje ste dodali malo kačkavalja ili oraha.

 

 

 

Izvor: www.stvarukusa.rs

Komentari: