RECEPT ZA JOGOOD TORTU SA JAGODAMA
RECEPT ZA JOGOOD TORTU SA JAGODAMA

JOGOOD TORTA SA JAGODAMA

Torta sa jogurtom i jagodama je izuzetno ukusna, lako pravi i baš je izdašna. S obzirom da je vreme jagoda šteta bi bila da je ne probate, mada onda i kada ih nema, možete kupiti zamrznute. Ova torta je toliko kremasta i penasta da nepca zaista uživaju.

SASTOJCI :

3 pakovanja piškota (od 125g),

5oo ml slatke pavlake,

4oo ml običnog jogurta,

1 kremfix za šlag,

1 kesica želatina (10g),

2oog šećera u prahu,

400g jagoda,

1 sok ceđenog limuna,

1 korica limuna,

200 ml soka od jagoda ili višnje,

i još jagode ili šlag za dekoraciju.

PRIPREMA :

Slatku pavlaku, prethodno dobro ohlađenu u frižideru, umutiti čvrsto sa šećerom u prahu i kesicom kremfixa.

Kada je šlag baš čvrst dodajte jogurt uz neprestano mešanje mikserom.

Dodajte sok i koricu limuna.

Želatin potopite da nabubri, pa ga onda otopite na ringli.

Sipajte topli želatin u fil.

Na kraju umešajte iseckane jagode.

Možete dodati još jagoda ako volite, ja ih nisam imala više.

Piškote umačite u sok od jagoda i poređajte na dno kalupa ili veće šerpe (32cm).

Polovinu fila rasporedite preko piškota.

Zatim opet poređajte piškote, pa opet fil.

Na vrh torte možete premazati šlag ili poređati iseckane jagode.

Tortu pre služenja dobro ohladite u frižideru.

Prijatno!

Izvor: https://milicinakuhinja.blogspot.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.