The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Mnogi roditelji vole da čuvaju prvu odeću, obuću, igračke od svoje dece. Sve može da bude lepa uspomena. Čuvati bebin otisak je veoma popularan. Smese za bebin otisak se mogu kupiti u radnjama vec gotovi ili možete sami napraviti kod kuće.

Ovako ćete svom detetu obezbediti lepu uspomenu.

 

 

Ukoliko želite sami da napravite smesu, ovo je sve što vam je potrebno:

  • 16 velikih kašika brašna,
  • 16 velikih kašika soli,
  • Oko 120ml vode (vodu dodajete postepeno, nekad treba malo više, nekad malo manje).  

 

Sjedinite sve zajedno dok ne dobijete testo koje bi trebalo da bude glatko i kompaktno pod rukom.

Razvijete ga da bude debljine oko 1cm do 1,5cm i utisnite dečiju šaku ili stopalo u njega. Ako ne uspete iz prve, razvite ponovo testo pa ponovite. Ako želite dodatno da ukrasite, utisnite u glinu školjkice, perlice, obojite običnim temperama ili napišite nešto.

Testo stavite u pleh, koji ćete pre toga obložiti papirom. Ugrejte rernu na 120 stepeni i stavite da se peče 2 do 4 sata, u zavisnosti od čvrstoće gline.

Otisci su gotovi kada smesa na dodir više nije lepljiva. Vodite računa da vam smesa ne potamni ukoliko bude duže u rerni.

I još jedan interesantan način da sačuvate otisak stopala ili šake deteta jeste da jednostavno obojite temperama i prislonite na papir. Možete uramiti i čuvati na zidu. Na slici ispod je po meni predivna ideja.

 

 

 

 

 

 

Komentari: