Evo šta nam donosi retrogradni merkur od 1. do 25. aprila
Evo šta nam donosi retrogradni merkur od 1. do 25. aprila
Foto: @kjpargeter I freepik.com

KAKO ĆE RETROGRADNI MERKUR UTICATI NA VAŠ ZNAK ZODIJAKA (DO 25.4.)

Rak, očekujte da će neki planovi za karijeru naići na prepreku, posebno oni koji nisu izgrađeni na čvrstim osnovama. Ovaj period zahteva inovativne pristupe upravljanju karijerom i reputacijom koji prevazilaze puki izgled i prihvataju autentične izraze autoriteta. Interakcije sa nadređenima i kolegama mogu postati poligon za vašu odlučnost, jer neuhvatljiva priroda autoriteta postaje očigledna. Vaga, pripremite se da zaronite duboko u suštinu vaših odnosa. Dok se Merkur kreće kroz vašu sedmu kuću partnerstva, videćete da se vraćate na prošla razočarenja. Međutim, ovo putovanje nije ponovno otvaranje starih rana, već prepoznavanje zarastanja i zarastanja koji su se desili. Zapamtite, celovitost dolazi iznutra, a ne od drugog.

Merkur se kreće retrogradno tri do četiri puta svake godine, ostavljajući jedinstven uticaj na naš svakodnevni život. U oblasti astrologije, retrogradni periodi Merkura su često povezani sa konfuzijom i usporavanjem. Razmislite o propuštenim pozivima, greškama e-pošte i pogrešnim planovima putovanja. Međutim, tokom ovih faza postoji više nego što se na prvi pogled vidi. Oni nude moćno vreme za introspekciju, jačaju naše intuitivne sposobnosti i dovode do slučajnih susreta.

Od 1. do 25. aprila je period za ponovnu procenu i kalibraciju naših komunikacionih i planova putovanja, osiguravajući da smo usklađeni sa našim pravim namerama.

Kako retrogradni Merkur utiče na svaki horoskopski znak?

OVAN

Ovaj period retrogradnog Merkura je kosmički poziv na introspekciju, posebno kada se dotiče vaše prve kuće samo-identiteta.

Vreme je za duboko samootkrivanje i razmišljanje. Ovde se ne radi o ulogama koje igrate za druge ili o maski koju nosite u trenucima altruizma.

To je duboko uranjanje u vašu autentičnu suštinu. Suština toga ko ste, posebno ako ste ignorisali sebe da biste zadovoljili potrebe onih oko vas.

Vreme je da se ponovo povežete sa osobom koja je oduvek bila ispod površine.

BIK

Vaše putovanje tokom ovog retrogradnog Merkura poziva vas u dubine vašeg duhovnog 12. polja.

Ova faza je postavljena za intimni sukob sa vašim senkom. Ovo istraživanje se ne odnosi na označavanje aspekata vaše ličnosti kao dobre ili loše, već na iznošenje na videlo nesvesnih, nevidljivih aspekata vašeg bića koje tek treba da se ostvari.

Vaša odlučnost da idete napred biće vaš svetionik, koji će vas voditi kroz introspekciju, a vaše emocije će podstaći vašu želju.

Iako ćete možda pronaći utehu u samoći daleko od užurbane društvene scene, ovaj period daje vašoj podsvesti prostor da čitate i shvatite vrtlog emocija i iskustava.

BLIZANCI

Blizanci, možda se trenutno osećate neusklađeno, ali to je u skladu sa retrogradnim Merkurom koji prolazi kroz vašu 11. kuću zajednice, što može baciti senku na vaše društvene angažmane.

Ako je u tvom krugu u poslednje vreme došlo do raskola, sada je vreme za dijalog i razumevanje.

Ova faza ne znači nužno neslogu među prijateljima, već priliku da se ponovo povežete sa starim saveznicima i drugovima od kojih ste otišli.

11. kuća takođe ističe vaše težnje i snove, podstičući vas da razmislite o nacrtu vaše budućnosti i nasleđu koje nameravate da izgradite.

RAK

Vaš put se često izokreće, jedinstveno oblikujući vaše putovanje do uspeha.

Sa retrogradnim Merkurom koji prolazi kroz vašu 10. kuću, pravo je vreme da strateški preispitate svoje profesionalne aspiracije i imidž u javnosti.

Očekujte da će neki planovi za karijeru naići na prepreku, posebno oni koji nisu izgrađeni na čvrstim temeljima. Ovaj period zahteva inovativne pristupe upravljanju karijerom i reputacijom koji prevazilaze puki izgled i prihvataju autentične izraze autoriteta.

Interakcije sa nadređenima i kolegama mogu postati poligon za vašu odlučnost, jer neuhvatljiva priroda autoriteta postaje očigledna.

Neka ovo retrogradno stanje bude prilika da izlečite i ojačate svoje profesionalne odnose, graciozno i prilagodljivo kretajući se strujama.

LAV

Ako ste se osećali nepovezano ili pomalo izgubljeno, to nije iznenađenje jer se Merkur kreće retrogradno u vašoj 9. kući istraživanja i uverenja od 1. aprila.

Ova kosmička promena može poremetiti vaš unutrašnji GPS, predstavljajući neočekivana putovanja i lekcije. Prihvatite zaobilazne puteve i kašnjenja kao pozive za istraživanje nepoznate teritorije, fizički i duhovno.

Ova faza podstiče dublje istraživanje vere i znanja, potencijalno oživljavajući vašu posvećenost doživotnom učenju ili duhovnim praksama.

To je podsetnik da čak i kada zalutamo daleko od očekivanog puta, život ima način da nas vrati, često obogaćen zaobilaznim putevima.

DEVICA

Devica, retrogradni Merkur prolazi kroz vašu 8. kuću transformacije i zajedničkih resursa od 1. aprila.

Ovaj period vas primorava da se suočite i očistite svoje emocionalne i finansijske dugove, podstičući temeljnu ponovnu procenu vaših investicija i prinosa.

Mogli biste otkriti dugotrajna finansijska pitanja koja zahtevaju vašu pažnju. Sada je vreme da učvrste svoj put i reorganizuju se.

Ova retrogradnost dovodi u pitanje održivost zavisnosti od ljudi i institucija, primoravajući vas da preispitate i redefinišete ove veze.

Osim finansija, ova faza vas poziva da istražite skrivene uglove svog života, rasvetljavajući svoje najdublje tajne i strahove.

Ovo je moćno vreme za ličnu transformaciju, podstičući vas da u jednakoj meri prihvatite ranjivost i snagu.

VAGA

Vaga, pripremite se da zaronite duboko u suštinu vaših odnosa. Dok se Merkur kreće kroz vašu sedmu kuću partnerstva, videćete da se vraćate na prošla razočarenja.

Međutim, ovo putovanje nije ponovno otvaranje starih rana, već prepoznavanje zarastanja i zarastanja koji su se desili. Zapamtite, celovitost dolazi iznutra, a ne od drugog.

Ovaj period naglašava lepotu uzajamne inspiracije u partnerstvu, a ne neophodnost zajedničkog života.

Susreti sa prošlim ljubavima mogu poslužiti kao dirljivi podsetnici zašto su određena poglavlja morala biti zatvorena, vodeći vas ka ispunjenijim budućim vezama.

ŠKORPIJA

Škorpije, ovaj retrogradni Merkur pokreće temeljni pregled vašeg blagostanja i svakodnevnih obaveza. Smešten u šestoj kući rutine i zdravlja, podstiče vas da se zapitate da li vas vaše svakodnevne prakse podižu ili potkopavaju.

Ova introspekcija ima za cilj da poboljša vaše navike kako biste osigurali da doprinose vašem najvećem dobru, a ne samo da vas zaokupljaju.

Radno mesto može postati lavirint manjeg haosa, primoravajući vas da ponovo posetite projekte koji još uvek šapuću vaše ime.

Ovaj period se manje odnosi na poremećaj, a više na pronalaženje vašeg ritma i jasnoće u svakodnevnom životu.

STRELAC

Strelac, iako se ova retrogradnost povremeno može osećati kao mešavina frustracije i stagnacije, obećava da će biti vreme bogato inspiracijom i oživljavanjem.

Dok se Merkur kreće kroz vašu petu kuću radosti, strasti i umetničkog izražavanja, mogli biste da osetite otupljenje u vašim odnosima i kreativnim nastojanjima.

Ipak, kosmos ima način da vrati strasti iz prošlosti u orbitu, možda oživi staru romansu ili vas podstakne da nastavite odloženi kreativni projekat.

Ovo nije samo šetnja stazom sjećanja, već prilika da ponovo otkrijete i zapalite iskre koje su vas nekada pokretale, nudeći obnovljeni osjećaj svrhe i zadovoljstva.

JARAC

Tražite mir u svom porodičnom životu, ali vas to ne štiti od porodičnih nesuglasica ili radnih pritisaka koji zadiru u vašu svetinju.

Merkurovo retrogradno putovanje koje počinje 1. aprila u vašoj četvrtoj kući, oblasti porodice i doma, poziva vas da popravite svoje veze sa svojim temeljima dok negujete novi rast koji ste kultivisali.

Možda ćete se ponovo osvrnuti na stare porodične svađe ili razmisliti o uticaju svog rodnog grada, razvrstavajući žito od kukolja u pogledu lekcija naučenih iz vaše prošlosti.

To je period za prihvatanje mudrosti koju su preneli preci i oslobađanje svih štetnih verovanja koja su možda nehotice usadili.

VODOLIJA

Kako se Merkur kreće retrogradno u vašoj trećoj kući dijaloga, nedovršene diskusije mogu biti oživljene ili neočekivani odgovori onih koji su prethodno ćutali.

Pripremite se za priliv komunikacija, podstičući vas da još jednom proverite svoje reči i zaštitite svoje digitalne podatke od neuspeha.

Ova faza takođe može da zaoštri odnose sa braćom i sestrama ili lokalnim poznanicima, podsećajući vas na važnost jasnih i pažljivih razgovora.

RIBA

Ribe, ovaj retrogradni Merkur mogao bi da zategne finansijske slavine, što je naglašeno nedavnim prazničnim trošenjem.

Dok se kreće retrogradno kroz vašu drugu kuću finansija i samopoštovanja počevši od 1. aprila, pravo je vreme da procenite svoje obrasce potrošnje i osnove vašeg samopoštovanja, posebno ako je ukorenjeno u materijalističkim potragama.

Ovaj period vas ohrabruje da se suočite sa svim dugotrajnim željama za nedostižnim ispunjenjem, podstičući dublje razumevanje vaše prave vrednosti izvan imovine.

Razmislite o svojoj finansijskoj stabilnosti i pravim izvorima sopstvene vrednosti, tako da možete da se krećete kroz ovu fazu sa milošću i mudrošću.

Izvor: atma.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.