Otkrivamo šta koji horoskopski znak predstavlja po tarotu
Otkrivamo šta koji horoskopski znak predstavlja po tarotu
Foto: rootport I pixabay.com

PO TAROTU: Blizanci su ljubavnici, jarac je đavo, a škorpija smrt

Horoskopski znaci po karakteru i sadržaju povezani su s tarot kartama i njihovim značenjem. Tarot se sastoji od 56 karata, tzv. Male arkane, i 22 karte, Velike arkane.

OVAN JE CAR

Car je četvrta karta Velike arkane tarota i pokazuje odlučnog vladara koji zna šta želi. Ovan je pionir, inicijator, avanturista. Novi početak, autoritet i očinstvo uvek se povezuju s ovim znakom. U tarotu car je na prestolu koji svetli u bojama Marsa, koji vlada ovim znakom. Ova karta uvek se povezuje s novim početkom, entuzijazmom, verom u sebe, snagom i samostalnošću.

BIK JE PAPA

Papa je u Velikim arkanama peta karta, i povezan je sa Bikom. To je pametan mudri savetnik koji ne žuri, uvek daje podršku, stabilan je. U sebi ujedinjuje duhovno i svetovno te svojom mudrošću pomaže da se planovi s neba ostvare i na zemlji. Venera, koja je planeta vladar Bika, označava nekog ko je blag, fin, možda spor, ali pun vrlina.

BLIZANCI SU LJUBAVNICI

Ljubavnici su šesta karta tarota. Pokazuju odličnu saradnju, dobar kontakt i šarm. Ova priča uvek je povezana s ljudskim odnosima, komunikacijom, zbližavanjem. Ljubavnici žude jedan za drugim i međusobno se privlače. Ova karta simbol je dvojne prirode Blizanaca, koji uvek traže nekog s kim može da podele svoje ideje i informacije.

RAK PREDSTAVLJA KOČIJU

Kola su sedma karta Velike arkane i simbol su pobede, ali mogućih putovanja. Krećući se, pokrećemo i proces samoposmatranja, meditacije i samospoznaje, a to dovodi i do vidljivih promena. On ne srlja, on promišlja, ali je u svakom trenu spreman na promenu. Mesec, vladar Raka, brzo menja svoj položaj.

LAV JE SNAGA

Snaga, jedanaesta karta Velike arkane, vezuje se sa Lavom. Simbolizuje strast, nadilaženje strahova, kreativnost i jake želje. Treba biti spreman prihvatiti sve ono što čovek nađe u sebi jer se tada s većom energijom ide u nova područja. Na karti je i Sunce, planeta koja vlada Lavom.

DEVICA JE PUSTINJAK

Pustinjak predstavlja mudrost, razboritost, povlačenje i razmišljanje. Suzdržanost kao ključ kojim se dolazi do saznanja, obzir i opreznost mudri su vodiči uspehu. Razboritost Device, kojom vlada Merkur, prvo sve prostudira pa tek onda ide u akciju. Predstavlja način na koji deluje stari mudrac.

VAGA PREDSTAVLJA PRAVDU

Pravda je osma karta Velike arkane tarota. Nosi u sebi sklad, ravnotežu i osećaj za pravednost. Kao i kod Vage, pokazuje zlatnu sredinu, diplomatičnost. Ničega nema ni previše, ni premalo. Vaga je povezana sa ženom koja drži mač u rukama. Mir koji nosi Venera, vladar Vage, priča istu priču kao i karta.

ŠKORPIJA JE SMRT

Smrt je u Velikoj arkani baksuzna 13. karta. Označava temeljnu promenu nakon koje sledi sve novo. Kostur koji dominira ovom kartom deluje zastrašujuće, ali on tera na razrešenje situacije. Promena koja je neizbežna i temeljna doneće sigurno uslov za nešto novo. Pluton koji vlada Škorpijom transformiše sve u potpunosti.

STRELAC JE UMERENOST

Umerenost predstavlja umeće, veštinu, osećaj za zlatnu sredinu. Označava kreativnu snagu i prilagođavanje. Lik na karti meša različite elemente i stvara unutrašnji proces koji vodi ka skladnom jedinstvu. Jupiter kao jedna dobroćudna planeta sve radi polako, ali stiže na cilj.

JARAC JE ĐAVO

Đavo je karta koja označava iskušenje materijalnog sveta i često je svi pogrešno tumače. Pokazuje da bi trebalo da se oslobodimo okova tradicije i krutosti da bismo zaista napredovali. Na karti je đavo kao bog Pan, bog prirode koji sputava ljude. Saturn, kao planeta koja deluje na duge staze i formira karakter, vlada Jarcem, koji kroz trnje ipak na kraju stiže do zvezda.

VODOLIJA JE ZVEZDA

Zvezda je sedamnaesta karta Velike arkane i predstavlja nadu, veru, čiste i dobre namere. Poistovećuje se sa Vodolijom kojom upravlja Uran. Ta planeta se često karakteriše kao čudna i zanimljiva, spoj zemaljskog i nebeskog, i upravo je takva i ova karta.

RIBE SU MESEC

Mesec kao karta tarota nosi duboku intuiciju, talente, ali i sklonost lutanjima. Uvek je tu uključen uticaj karme i intuicije. Takve su i Ribe pa im je često intuicija jedini pravi orijentir u magli. Inače, Ribama vlada Neptun, koji često donosi iluzije nosiocima ovog znaka.

Izvor: zena.blic.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.