Otkrijte šta nas čeka u sezoni blizanaca
Otkrijte šta nas čeka u sezoni blizanaca
Foto: Darkmoon_Art I pixabay.com

SEZONA BLIZANACA 2024: Budite otvoreni!

Sezona Blizanaca je vreme da pozdravimo paradoks, pozdravimo dualnost, pozdravimo istovremeno prisustvo suprotnosti i pokušamo da ne padnemo u crno-belo razmišljanje.

21. maja Sunce ulazi u Blizance gde će ostati do 21. juna, pozivajući nas da razvijemo prilagodljivost, prihvatimo različitost i upravljamo paradoksima i ambivalentnostima postojanja otvorenog uma.

Sezona Blizanaca je posebno relevantna za one od nas rođenih sa natalnim rasporedom u promenljivim znakovima (Blizanci, Devica, Strelac i Ribe). Pojedinci koji su lično pogođeni početkom sezone Blizanaca imaće priliku da ojačaju svoju svestranost, usavrše svoje komunikacijske veštine i steknu dublju svest o tome kako njihov način razmišljanja utiče na njihov doživljaj stvarnosti.

OD SEZONE BIKA DO SEZONE BLIZANACA: razvijanje prilagodljivosti i svestranosti

Gde god Sunce prođe, naša svest ide: možemo da vidimo Sunčevo putovanje kroz Zodijački točak kao poziv da steknemo dublju svest o tome kako se odnosimo prema različitim aspektima sebe i sveta oko nas. Svako godišnje doba je poziv da se uskladimo sa ritmovima prirode i steknemo nove uvide u naš odnos sa različitim energijama i arhetipovima.

Sunce trenutno putuje od prvog fiksnog znaka zodijaka do prvog promenljivog. Pošto je Bik zemljani, a Blizanci vazdušni, možemo reći da veoma snažno oličavaju svoj modalitet, jer su najfiksniji i najpromenljiviji od svih dvanaest horoskopskih znakova. Ova promena godišnjih doba je veoma opipljiva, a ulazak Sunca u Blizance unosi dašak svežine i želju za promenama i novinama u našim životima.

Dok je sezona Bika godišnje doba fokusirano na utemeljenje, konsolidaciju i izgradnju temelja, sezona Blizanaca je fokusirana na prihvatanje različitosti, učenje i sticanje različitih iskustava. Tokom tranzita Sunca kroz Bika, fokus je na našem odnosu sa stabilnošću, sigurnošću, obiljem i bogatstvom. Sunčev tranzit kroz Blizance stavlja u centar pažnje naš odnos sa prilagodljivošću i izaziva nas da razvijemo više svestranosti, što je odlučujući kontrast sa fiksnom Zemljinom energijom Bika.

Dok je Sunce u Blizancima, fokus je na našem odnosu sa našim umom, našem unutrašnjem dijalogu, načinu na koji razgovaramo sa sobom i drugima, kako artikulišemo ono što opažamo i vidimo i kako sastavljamo podatke koje prikupljamo iz našeg okruženja. Blizanci, kao arhetip, imaju veze sa procesom razumevanja stvarnosti kroz naše mentalne sposobnosti i organizovanjem informacija koje dobijamo putem logike i racionalnosti. Blizancima upravlja Merkur, znak je povezan sa racionalnim umom i induktivnim procesima učenja.

Blizanci su simbolizovani sa dva blizanca okrenuta jedan prema drugom što nam nudi uvid u prirodu ovog arhetipa i njegovu povezanost sa vezom, komunikacijom, kao i dualnošću.

Uprkos spoznaji da je, na najdubljem nivou, dualnost na kraju krajeva iluzija, ljudsko iskustvo karakteriše dualnost. Sezona Blizanaca je zanimljivo vreme za razmišljanje o našem odnosu sa dualnošću i paradoksom. Tokom ovog perioda može biti zanimljivo primetiti kako posmatranje života u terminima suprotnosti kao što su dan i noć, svetlo protiv mraka, dobro protiv lošeg ili uspeh nasuprot neuspehu, pomaže u oblikovanju naše percepcije stvarnosti i na kraju diktira naš odnos sa njom.

Kretanje kroz dualnost sa samosvesnošću uključuje prepoznavanje i prihvatanje kako paradoksalne prirode postojanja, tako i sopstvenih unutrašnjih paradoksa. Sezona Blizanaca je vreme da pozdravimo paradoks, pozdravimo dualnost, pozdravimo istovremeno prisustvo suprotnosti i pokušamo da ne padnemo u crno-belo razmišljanje.

SEZONA BLIZANACA 2024: Predstojeće lunacije

Tokom sezone Blizanaca 2024. doživećemo pun mesec u Strelcu i mlad mesec u Blizancima. 23. maja je pun mesec u ranim stepenima Strelca. Ovaj Mesec donosi poziv da izađemo iz naše zone udobnosti i usredsredimo se na potragu za istinom i smislom. Pun Mesec u Strelcu je prilika da se oslobodimo vezanosti za verovanja i načine gledanja na svet koji ne podržavaju naš rast i posvetimo se dubljem kontaktu sa našim autentičnim ja.

Pun Mesec će formirati sekstil Plutona u Vodoliji i suprotstaviti se Jupiteru i Veneri u kasnim stepenima Bika. Ova konfiguracija naglašava napetost između iskušenja preteranosti i popustljivosti i potrebe da ostanemo posvećeni našoj autentičnosti i fokusirani na stvaranje smislenog života.

6. juna doživećemo Mlad Mesec u Blizancima, u bliskoj konjunkciji sa Venerom i u kvadratu sa Saturnom u Ribama. Ovaj događaj započinje lunarni ciklus fokusiran na obnavljanje našeg odnosa sa našim umom, naše percepcije stvarnosti i naših komunikacijskih navika, posebno u odnosima.

Mlad Mesec u Blizancima u konjunkciji sa Venerom poziva nas da preispitamo naše uobičajene načine razmišljanja i odnosa sa drugima i izaziva nas da istražimo nove puteve učenja. Kvadrat između Meseca, Sunca, Venere i Saturna u Ribama pružiće nam priliku da posmatramo kako se nesvesno ograničavamo sopstvenim načinom razmišljanja i istaknemo probleme sopstvene vrednosti, emocionalnog potiskivanja i straha od ranjivosti.

Sunce u trigonu sa Plutonom i u konjunkciji sa Venerom

Tokom svog putovanja kroz Blizance, Sunce će se poravnati sa Plutonom, Venerom, Saturnom i Neptunom. 22.5. Sunce usavršava trigon sa Plutonom u Vodoliji. Već osećamo energiju ovog harmoničnog aspekta: trigon Sunce-Pluton nas podseća kako deljenje ideja sa drugima, komunikacija i povezivanje sa različitim ljudima podržava naše putovanje ličnog osnaživanja i evolucije. Ovo poravnanje nas poziva da istražimo transformativni potencijal kreativnosti, budemo inovativni i razmišljamo van okvira.

4. juna, Sunce i Venera se susreću na 14º29′ Blizanaca. Njihova konjunkcija označava sredinu ciklusa Venere koji je počeo u avgustu 2023. godine, kada je Venera bila retrogradna i prošla kroz Sunce u Lavu.

Ovo poravnanje ima sličnu energiju kao Pun Mesec: donosi više svesti i jasnoće u proces koji je tada započeo. Do 10.7. Venera neće biti vidljiva iz naše perspektive jer je još uvek suviše blizu Sunca: tog datuma će izaći kao večernja zvezda. Konjunkcija Sunca i Venere usmerava našu svest ka tome šta treba da se reši u našim odnosima, komunikaciji i finansijama i poziva nas da prepoznamo vrednost povezanosti, učenja i različitosti.

Sunce u konjunkciji sa Merkurom i kvadratom Neptuna

14. juna, Sunce i Merkur se susreću na 24º Blizanaca. Slično kao konjunkcija Venera-Sunce, ovo poravnanje takođe označava sredinu Merkurovog ciklusa i vreme je intelektualne integracije i mentalne jasnoće. Ovog datuma biće dostupna nova saznanja i otkrića i imaćemo priliku da sagledamo našu stvarnost, sebe ili nešto što smo proučavali i pokušavali da razumemo iz potpuno nove perspektive. Ovaj aspekt povećava šanse da doživite intelektualni napredak: ideje koje se pojavljuju u ovom trenutku mogu pokrenuti neočekivano moćne procese.

20. juna Sunce u Blizancima trguje sa Neptunom u Ribama. Ovaj kvadrat naglašava napetost između naših racionalnih delova koji se u velikoj meri oslanjaju na logiku da bi razumeli stvarnost i kretali se kroz život i naših intuitivnih i emocionalnih delova, u dodiru sa onim što osećamo, a ne vidimo.

Kvadrat Sunce-Neptun može odgovarati vremenu kada se osećamo umorno, posebno osetljivo, nesigurno ko smo, i zbunjeni oko svrhe onoga što doživljavamo. Svesno upravljanje ovom tenzijom može dovesti do razvoja određene vrste inteligencije i osetljivosti i novog odnosa sa osećanjem nepoznatog.

SEZONA BLIZANACA 2024: Budite radoznali i otvoreni

Sezona Blizanaca 2024. je moćno vreme da namerno radimo na našoj sposobnosti da se povežemo sa drugima, fokusiramo se na širenje društvenih krugova i vežbamo interakciju sa različitim ljudima. I Jupiter i Venera ulaze u Blizance za samo nekoliko dana, a Jupiter ostaje u Blizancima narednih dvanaest meseci, podržavajući naše napore ka učenju, umrežavanju i komunikaciji.

Sezona Blizanaca donosi svest o našem stilu komunikacije, našim obrascima razmišljanja i načinu razmišljanja, pozivajući na obnovu naše percepcije stvarnosti i našeg unutrašnjeg dijaloga. Tokom ovog doba godine, u centru pažnje su naši procesi učenja i pozvani smo da radoznalo i otvorenog uma dočekamo promene.

Promenljiva vazdušna energija Blizanaca nas inspiriše da ostanemo otvoreni za nova iskustva i mogućnosti, vidimo svoju okolinu novim očima i istražimo kako promene u našem načinu razmišljanja mogu uticati na naša iskustva.

Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: atma.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.