Šta nas očekuje tokom vladavine bika
Šta nas očekuje tokom vladavine bika
Foto: Darkmoon_Art I pixabay.com

STIŽE VLADAVINA BIKA (OD 19.4.) I PORUČUJE – Budite otvoreni za promene!

Vladavina Bika želi da pogledamo svoje dugoročne ciljeve i usavršimo ono čemu zaista želimo da posvetimo svoje vreme. Bićemo vođeni da stvorimo više reda u našim životima. Takođe ćemo biti vođeni da procenimo čime se odlučimo da se okružimo i gde možda previše trošimo kako bismo ispunili prazninu ili sakrili svoja prava osećanja. Kako se sezona Bika bliži kraju, počećemo da osećamo energiju zvezdanog sistema Plejada dok se Sunce poravna sa svojom glavnom zvezdom, Alcyone. Ova energija će biti jaka i moći ćemo da koristimo senke koje su neophodne za našu duhovnu transformaciju. Te senke su naši strahovi i potisnute emocije.

Novu astrološku godinu započeli smo u znaku Ovna prošlog meseca i ona nas je sve raspalila kada je u pitanju pokretanje novih projekata i iznošenje naših misli. Ali vreme je da promenite brzinu dok Sunce prelazi u Bika 19. aprila i vladavina Bika zvanično počinje, uvodeći prolećnu zabavu. Vreme je da uživamo u životu, osećamo se inspirisanim i verujemo svojim instinktima.

Prelazak u sezonu Bika je uvek značajan jer predstavlja prvo kretanje Sunca posle astrološke nove godine.

Kada Sunce pređe u Ovna, počinje nova godina ili novi ciklus, a kako se kreće iz Ovna u Bika, počinjemo da uviđamo kako se stvari kreću i kakav bi nam ukus mogao doneti ovaj novi ciklus.

Na dubljem nivou, energija Bika predstavlja ono što nam je potrebno da bismo se osećali bezbedno. Energija Bika se odnosi na pronalaženje ritma i doslednosti. Radi se o pronalaženju sigurnosti u neizvesnom svetu koji se stalno menja.

Kao fiksni zemaljski znak, energija Bika ima tendenciju da bude uzemljena, sporo se kreće i veoma ukorenjena u fizičkom carstvu. A s obzirom na to da ovim znakom vlada Venera, njegova energija je veoma senzualna – Bik voli luksuzna zemaljska zadovoljstva. Voli hranu i piće, masaže, duge lenje dremke, skupe mirisne sveće.

Ali Bik nije ovde samo da nam pomogne da apsorbujemo mnoge raskoši čula. Takođe je tu da nam pomogne da planiramo budućnost. Sa energijom Bika, sporost i upornost često pobeđuju u trci – što je velika energetska promena u odnosu na impulsivnu, neustrašivu vibraciju sezone Ovna.

Energija Ovna nam je pomogla da započnemo, a sada su vibracije Bika tu da nam pomognu da radimo na napredovanju sa čvrstim, utemeljenim planom. Bik je naše doba godine da usporimo, konsolidujemo svoj raspored i razmislimo o tome čemu zaista želimo da posvetimo svoje vreme.

Dok sezona Ovna podstiče naše impulse i strasti, vladavina Bika želi da pogledamo svoje dugoročne ciljeve.

Ova sporija energija koju sezona Bika donosi verovatno će biti dobrodošla, posebno ako se osećamo malo izgoreli ili iscrpljeni svim našim dolascima i odlascima.

Bik je i znak koji se povezuje sa zadovoljstvom, pa pod Suncem u Biku svako od nas ima priliku da stane i pomiriše ruže i nađe vremena za zadovoljstvo u našim životima.

Umesto da jurimo napred i koristimo ovaj moćni zamah da završimo stvari, sada možemo da sednemo, opustimo se i razmišljamo o načinima da sačuvamo svoje resurse i energiju.

Jedan od darova i lekcija kojima nas Bik uči jeste da posedujemo sopstvenu vrednost i da prepoznamo koliko smo zaista vredni.

Vladavina Bika je duhovno vreme kada se možemo povezati sa svojim vodičima i višim sferama.

Ako tražite vođstvo i podršku u svom životu, uđite unutra, budite u miru sa sobom, a zatim zamolite Univerzum i svoje duhovne vodiče da vas podrže.

Tražite da vam se otkrije vaš sledeći korak, tražite da vam se pokaže put, tražite podršku dok nastavljate ovo putovanje u novo.

Bik voli red, strukturu i rutinu, i pod ovom energijom svi ćemo biti podstaknuti da malo više prihvatimo ovaj način razmišljanja.

Bićemo vođeni da stvorimo više reda u našim životima. Takođe ćemo biti vođeni da procenimo čime se odlučimo da se okružimo i gde možda previše trošimo kako bismo ispunili prazninu ili sakrili svoja prava osećanja.

Pod ovom energijom, moramo da posvetimo više pažnje svom fizičkom okruženju i da obezbedimo da pomažemo da podržimo naš najveći rast.

Odvojite trenutak da pogledate oko sebe, šta vidite? Da li predmeti oko vas izazivaju poverenje, lepotu, zahvalnost, mir i šarm?

Ili kada pogledate oko sebe da li ste preplavljeni neredom, bukom, smetnjama, neredom i predmetima zbog kojih se osećate krivim ili izazivaju bolna sećanja?

Ponovite isti proces, ali sada pogledajte unutra. Da li hranite svoje telo vodom i zdravom hranom? Da li se osećate živahno i puno života? Da li se osećate prijatno u svom biću?

Sve su to stvari koje vredi ispitati i istražiti pod energijom Bika. Pod ovom energijom, dobro je vreme da se uspostavi nova rutina ili plan zdrave ishrane.

Takođe je dobro vreme da se uzemljite, kreirate strukturu i primenite metode koje će vam pomoći da završite stvari.

Pristup korak po korak ponekad može da se čini sporim i zagušljivim, ali energija Bika nas sve podseća da postoje mnoge prednosti koje možemo da dobijemo ako odvojimo vreme, planiramo i krenemo u skladu sa tim.

Dok se krećemo kroz početak vladavine Bika, mogli bismo da osetimo pritisak i povlačenje kada je u pitanju razvijanje rutine. Možda se osećamo kao da smo prerasli određene rutine ili rasporede, ili možda žudimo za promenom.

Postoji mnogo kosmičkih aktivnosti u kojima možete uživati tokom sezone Bika. Najbolji način da prođete kroz naredne nedelje je da pronađete ravnotežu između discipline i reda i slobode i spontanosti.

Istražite, ostanite otvoreni za promene, ali znajte da ćete takođe imati koristi od neke strukture i rutine u budućnosti tokom narednih nedelja.

Kako se sezona Bika bliži kraju, počećemo da osećamo energiju zvezdanog sistema Plejada dok se Sunce poravna sa svojom glavnom zvezdom Alcyone. Alcyone se može shvatiti kao ženska verzija Siriusa.

Ako je Sirius naše duhovno sunce, onda Alcyone može biti naše sunce u senci. Sunce koje osvetljava sve one dublje, mračnije stvari kroz koje moramo proći da bismo dostigli nove nivoe duhovne svesti.

Kako završimo sezonu Bika i uđemo u sezonu Blizanaca, energija Alcyonea će biti jaka i moći ćemo da uđemo u senke koje su potrebne za našu duhovnu transformaciju. Te senke su naši strahovi i potisnute emocije.

Ove senke su takođe osećanja stida koja možda imamo oko sebe i svog života. Otkrivanje i iznošenje na videlo je uvek moguće, ali pod uticajem Plejada, možemo se osećati božanski podržani i vođeni da obavimo ovaj posao.

Energetske poruke Bika vladaju – vredni ste; rodio si se dostojan; ne treba vam ništa van sebe da biste posedovali svoju pravu vrednost. Ostanite u moći ovih reči. Priznajte vrednost koju donosite ovom svetu tako što ćete jednostavno biti.

Pripremila: Suzana Dulčić

Izvor: atma.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.