Evo šta nas očekuje tokom vladavine riba od 19.02. do
Evo šta nas očekuje tokom vladavine riba od 19.02. do
Foto: freepik.com

VLADAVINA RIBA (19.2. – 20.3.): Evo šta nas očekuje!

Sezona Riba 2024. priprema nas za jedan od najvećih kosmičkih događaja u godini, a to je susret Jupitera i Urana u znaku Bika. Iako je Bik daleko od Riba, ova proizvodnja energije će se osećati tokom cele sezone i postaviće scenu za ono što sledi. Konjukcija Jupitera i Urana predstavlja veliki pomak ili veliku promenu koju ćemo osetiti na globalnom nivou. Saturn takođe putuje kroz Ribe i biće aktivan dok Sunce putuje kroz njih. Naročito 28. februara, kada se Sunce i Saturn poravnaju. Saturn se smatra Gospodarom karme i našim glavnim učiteljem, tako da možemo vrlo dobro osetiti da se naše karmičke lekcije pokreću pod ovim poravnanjem.

Sunce će 19. februara preći u 12. i poslednji horoskopski znak Riba, poslednju stanicu na svom putovanju pre početka astrološke godine. Ali, kao i kod svih novih početaka, prvo moramo napustiti staro da bismo napravili mesta za ono što dolazi.

Predstavljen sa dve ribe koje plivaju u suprotnim smerovima, ovaj vodeni znak predstavlja dualnost života i celovitost koju doživljavamo kada razumemo i svetlo i tamu.

Kako je Sunce do sada putovalo kroz svaki od 11 znakova zodijaka, mi smo stekli mudrost i prošli kroz strahove, voleli smo i gubili, plakali smo i smejali se, ali svaki od ovih događaja nas je samo doveo bliže celovitosti .

Sada, kada ulazimo u poslednji znak zodijaka – RIBE, moći ćemo da svoje putovanje stavimo u perspektivu, razmislimo koliko smo daleko stigli i nađemo osećaj završetka.

Pod ovom energijom videćemo nagrade za naš naporan rad i za sve nas biće važno da proslavimo i odamo počast putu koji smo prešli.

Sezona Riba je vreme introspekcije. Vreme je da uđete u sebe da razmislite o prošlosti i da priznate sve kroz šta ste prošli. Ovde se radi o proslavljanju našeg putovanja, prihvatanju onoga što dolazi i saznanju da svaki dan donosi prilike za donošenje novih i boljih izbora.

Kada Sunce pređe u sezonu Riba, dobijamo dar mudrosti. U mogućnosti smo da se osvrnemo unazad i vidimo kako su nas krivudavi putevi u poslednjih 12 meseci doveli do mesta gde smo danas. U mogućnosti smo da se osvrnemo i vidimo kako je jedan događaj doveo do sledećeg i doveo do toga gde trenutno stojimo.

Posmatrajući putovanje na ovaj način, možemo početi da razumemo značenje svega toga, možemo takođe početi da ulazimo u višu svest i vidimo stvari iz uzvišenije perspektive.

U životu imamo toliko izbora i životnih odluka koje nas vode na toliko različitih, lepih puteva. Ali, na kraju dana, uvek ćemo stići tamo gde nam je suđeno. Uvek ćemo uspeti da stignemo do vrha naše planine, čak i ako se usput zaobiđemo.

Ribama vlada element vode, a tokom ove sezone pomaže ako dozvolimo sebi da teče kao voda. Kako možete stvoriti više protoka i manje borbe u svom životu? Za mnoge od nas ovo zahteva da oslobodimo određeni nivo kontrole i dozvolimo sebi da pređemo u stanje poverenja. Ostati prisutan, umesto da brinete o tome šta budućnost može doneti, takođe može biti od pomoći.

Dok je sezona Riba vreme završetka, postoji i snažna energija koja podržava naš duhovni rast i razvoj. Kako stvari oko nas usporavaju, to nam daje više energije da se fokusiramo na ono što se dešava u nama.

Koristite ovu energiju da uđete unutra, da radite na povezivanju sa svojim višim ja i svojim duhovnim centrom. Koristite ovu energiju da slušate svoje telo i dajte mu ono što mu je potrebno.

Snažna vežba koju možete da uradite je da stavite ruku na svoje srce i zapitate se – šta je najdraža stvar koju trenutno mogu da uradim za sebe? Onda samo napred i uradite bilo koji odgovor koji vam padne na pamet.

Vreme je da se povežemo sa svojom dušom i zapamtimo da uvek imamo moć da se ponovo rodimo donoseći nove izbore.

Dok putujemo kroz sezonu Riba 2024., dobro je završiti nedovršeni posao i napraviti mesta za novo. Ako je potrebna promena, Ribe nude podršku i ohrabrenje da isprobate nove stvari i eksperimentišete sa različitim načinima razmišljanja.

Sezona Riba 2024. priprema nas za jedan od najvećih kosmičkih događaja u godini, a to je susret Jupitera i Urana u znaku Bika. Iako je Bik daleko od Riba, ova proizvodnja energije će se osećati tokom cele sezone i postaviće scenu za ono što sledi. Konjukcija Jupitera i Urana predstavlja veliki pomak ili veliku promenu koju ćemo osetiti na globalnom nivou.

Saturn takođe putuje kroz Ribe i biće aktivan dok Sunce putuje kroz njih. Naročito 28. februara, kada se Sunce i Saturn poravnaju. Saturn se smatra Gospodarom karme i našim glavnim učiteljem, tako da možemo vrlo dobro da osetimo kako se naše karmičke lekcije povlače i pomeraju pod ovim poravnanjem.

Takođe ćemo biti vođeni da se oslobodimo svih bolova i tereta, kako bismo otvorili put za novi ciklus koji počinje u martu. Da bismo to uradili, moramo prihvatiti energiju koju Ribe nude i zakoračiti u tok i ritam života.

Pod energijom Riba, od nas će se tražiti da samo na trenutak izađemo iz užurbanosti naših umova i umesto toga uđemo u carstvo vibracija, osećanja i neopipljivog.

Svet oko nas izgleda čvrsto, ali zapravo je samo skup talasa i talasa. Ovi talasi i talasi sadrže energetske potencijale i formiraju melodiju našeg Univerzuma.

Svi smo mi stvaraoci na ovom putu; naše misli, naša verovanja, naše vibracije imaju moć da boje i oblikuju stvarnost koju doživljavamo.

Sve što treba da uradimo je da se prilagodimo našoj melodiji, sebi, a ostalo će se pobrinuti samo za sebe. Kada ovako vibriramo, sve što je savršeno za nas će prirodno teći našim putem.

Moramo slušati Univerzum, slušati svoju pesmu, a zatim dozvoliti ovoj muzici da se stopi sa našim bićem.

Od nas se ne traži da se borimo napred ili tražimo kontrolu, nego se od nas traži da se predamo i verujemo da će uslediti sve što treba da se stvori, raspusti ili završi.

Moramo umiriti svoje umove, moramo plesati, pevati, crtati, biti kreativni i dozvoliti ovom toku kreativnosti da nas otvori za beskonačne mogućnosti koje su uvek oko nas.

Pod Suncem u Ribama naći ćemo novu udobnost, novu harmoniju u samom postojanju i dopuštanju sebi da teče kao muzičko delo.

Život nam uvek postavlja izazove, takva je priroda života i ono zbog čega smo ovde. Ovde smo da učimo i moramo da izazovemo sebe da bismo rasli.

Ne moramo da se borimo ili da se borimo sa izazovima koji nam dolaze. Umesto toga, trebalo bi da ih prihvatimo onakvima kakvi jesu. Moramo podići svoju vibraciju, izraziti zahvalnost i ceniti to što je život stalno putovanje, plivajući u svetlost i u tamu.

Ulazimo i izlazimo, plivamo kroz tamu, plivamo kroz svetlost. Možemo pokušati da se borimo protiv struje da uvek i zauvek budemo na svetlu, ali ovo nikada neće uspeti.

Umesto toga, moramo ležati na leđima i lebdeti, verujući da će biti dana u mraku i dana na svetlosti. Nijedan uslov nije bolji ili lošiji, jer oboje imamo šta da naučimo i imamo šta da istražimo u njima.

Verujte da gde god da završite, morate biti tamo pre nego što počne astrološka nova godina.

Izvor: atma.hr

Odgovaramo vam na vekovima staro pitanje – šta je joga?
Prethodni artikal
JOGA ZA POČETNIKE

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.