BLIZANCI (22.5.- 21.6.) GEMINI

3. znak zodijaka

Pol: muški
Element: vazduh
Kvalitet: promenljivi
Domicil: Merkur
Izgon: Jupiter
Egzaltacija: –
Pad:-

Treći znak zodijaka je ujedno i prvi ljudski znak.Kako je znak vazdušnog elementa i promenljivog kvaliteta,kojim vlada planeta Merkur,Blizanci su u pravom smislu te reči,znak intelekta.

Osobine znaka:

Kao znak kod kojeg razum i mišljenje preovladavaju nad ostalim funkcijama,osobe rodjene u znaku Blizanaca su u načelu izrazito radoznale,znatiželjne,ljubopitljive i uvek nastoje nešto da saznaju,da se o nečem novom informišu. Karakterišer ih izuzetno analitičan um,drže se logike,dobro zapažaju i brzo rasudjuju.Kao takvi,izuzetno su komunikativni,često preterano,odlično se koriste rečima,vrlo su elokventni,dovitljivi,promišljeni i snalažljivi.Kao i ostali vazdušni znaci veoma su druželjubivi i lako stvaraju  kontakte i veze sa drugima,mada,usled svoje nestalnosti i nespremnosti da se emocionalno unose u odnose,prijateljstva i veze im  često nisu duboka i trajna.Budući da ovaj znak simboliše saobraćaj i prevozna sredstva,pripadnici ovog znaka vole da su u pokretu,uživaju u pešačenju i vožnji,ali usled svoje nepostojanosti,ne vole da se dugo zadržavaju na jednom mestu,pa iz tog razloga ovaj znak simboliše kratkotrajna putovanja.
Kao i svi promenljivi znaci,izrazito su prilagodljivi i fleksibilni,kao i nemirni,nestalni,rasejani i nepostojani.Imaju tendenciju da se rasplinjuju,da troše svoju energiju na sve strane,pa su često vrlo nestrpljivi i nagli i skloni nervozi i stresu.
Kako su Blizanci dvostruki znak,osobe sa jakim naglaskom na ovom znaku imaju velike teškoće da se na duže vreme zadrže na jednom pravcu,pa su skloni promenama partnera,posla i interesovanja i često su razapeti izmedju dve osobe,dva posla,dok je za mnoge osobe rodjene u ovom znaku karakteristično da su sposobne da rade dve ili više stvari u isto vreme.
Kao i sve prolećne znake,karakteriše ih primetna mladalačka svežina,šarm,smisao za humor i vedrina,a naklonost ka igri,detinjastu narav i odredjenu dozu infantilnosti zadržavaju gotovo ceo život.Pošto Blizanci i analogna 3. kuća sibolišu kasno detinjstvo,odnosno period pohadjanja osnovne škole,utisci i iskustva iz tog perioda često ostavljaju dubok trag na osobe rodjene u ovom znaku.U prenesenom smislu,usled svoje nedoslednosti, rasplinutosti i nesposobnosti da se dugo zadrže na  jednoj oblasti,pokazuju tendenciju da iz svega čega se late steknu samo bazično,osnovno obrazovanje,usled čega neretko steknu reputaciju da su plitki i površni.
Pošto ovaj znak i analogna kuća simbolišu bliske srodnike,braća i sestre često imaju veliki značaj i igraju važnu ulogu u životima pripadnika ovog znaka,a da li je uticaj pozitivan ili negativan,zavisi od planeta položenih u ovom znaku ili kući,kao i aspektima  koje prave sa drugim planetama.
Kao znak izgona Jupitera,najveća slabost Blizanaca je što svoj intelekt retko kad usmeravaju na teme i oblasti koje su od nekog šireg,obuhvatijeg,globalnog značaja,već ga često usmeravaju na rešavanje svakodnevnih,praktičnih problema i na sticanje lične,kratkotrajne koristi.Nedostatak skrupula,savesti i klimav moral mogu biti neki od najvećih nedostataka znaka.
Budući da ovaj znak,kao pripadnik vazdušnog trojstva, odnosno,trojstva vremena,simboliše usmerenost na svakodnevnicu,na sadašnjost i pošto predstavlja potrebu za prikupljanjem i prosledjivanjem informacija,prirodno je da su osobe sa jakim naglaskom na znaku Blizanaca naklonjene trgovini,književnosti,medijima i mogu se sresti u velikom broju medju voditeljima,prevodiocima,tumačima,novinarima,komentatorima,vozačima,kuririma,poštarima i svim ostalim srodnim profesijama.

Izvor: https://www.hyperionastrology.com/

Sledeći artikal
BIK (22.4.- 21.5) TAURUS

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.