LAV (23.7.- 22.8.) LEO

5. znak zodijaka

Pol: muški
Element: vatra
Kvalitet: fiksni
Domicil: Sunce
Izgon: Saturn
Egzaltacija: –
Pad: –

Sve što Lav kao znak simboliše proizilazi iz činjenice da je centralni letnji znak i  da predstavlja deo godine kada Sunce Zemlji daje najviše svetlosti i toplote.Kao takav,Lav je znak prebivališta Sunca i izgona Saturna,odnosno,znak kod kojeg svetlo i toplo imaju najveću prevagu nad mračnim i hladnim.
Kao pripadnika vatrenog trojstva,Lava krasi velika energija i vitalnost,izražene strasti i želje,naglašen ponos i dostojanstvo.U načelu su veoma srdačni,plemeniti i velikodušni.Imaju izraženo osećanje lične vrednosti,gaje velike ambicije,teže da se istaknu,da budu vidljivi,da blistaju.Usled ove potrebe,imaju dobro poznatu tendenciju da se nameću i razmeću,odnosno,imaju potrebu da budu u centru pažnje.Šta god da rade ,žele da budu najbolji,najkvalitetniji u tome i da kao takvi budu prepoznati.Često su slabi na divljenje i laskanje.
Ono što Lava razlikuje od Ovna,znaka u kojem je Sunce takodje snažno položeno i u kojem je Saturn vrlo slab,je njegova fiksna priroda .Kao i kod svih fiksnih znakova,kod kojih je energija usmerena ka unutra,Lav je poprilično zaokupljen sobom,što uvek može voditi u samoživost,ali ga kao i sve fiksne znake krasi velika disciplina,stabilnost,postojanost i upornost.Kao takav,pokazuje daleko više volje i strpljenja da završi započeto,što Ovnu najčešće nedostaje.Sa druge strane,nepromenljivost fiksnih znakova se kod pripadnika ovog znaka najčešće ispoljava kao nepopustljivost,tvrdoglavost i tendencija da svoje stavove i principe nameće drugimaodnosno,da njima guši druge.
Izražena osobina koju poseduje većina pripadnika ovog znaka je smisao za organizaciju i rukovodjenje.Kao takvi,Lavovi su rodjene vodje i zato ih u velikom broju ima medju direktorima i predsednicima,kako firmi i kompanija,tako i država i medjunarodnih organizacija.Najbolje osobine pokazuju kada se nadju na čelu nekog kolektiva,jer najspremnije i najumešnije pristupaju obavezama i odgovornostima koje takav položaj zahteva.
Kao peti znak zodijaka Lav simboliše okrenutost ka kreativnom samoizražavanju,tako da se pripadnici ovog znaka u velikom broju mogu naći medju umetnicima. Privlači ih scena i pozornica,a kako su skloni pompi i teatralnosti i usled sklonosti da prave dramu od svega najbolje se snalaze u pozorištu i na filmu,bilo u ulozi glumaca,producenta,režisera ili kostimografa.Ako se odluče za muziku,uglavnom su frontmeni bendova,odnosno,pevači ili glavni kompozitori.
U negativnom kontekstu,osobe rodjene u ovom znaku su sklone da preuveličavaju svoju vrednost,mogu biti izrazito sujetni,oholi,prepotentni i u ekstremnim slučajevima bolesno narcisoidni.Loše osobine koje proizilaze iz odrednica kao što su izgon Saturna i Urana i pad Merkura,je da su često nespremni da priznaju svoje greške,fali im samokritika i skromnost,pa su često nerazumni,odbijaju savete,ne obaziru se na argumente i samim tim,nesposobni da se promene.

Izvor: https://www.hyperionastrology.com/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.

Pogledaj još
BLIZANCI (22.5.- 21.6.) GEMINI