RAK (22.6. – 22.7.) CANCER

4. znak zodijaka

Pol: ženski
Element: voda
Kvalitet: kardinalni
Domicil: Mesec
Egzaltacija: Jupiter
Izgon: Saturn
Pad: Mars

Četvrti znak zodijaka i prvi vodeni znak, Rak kao znak simboliše korene,genetiku,dom,rodno mesto i porodicu.

Osobine znaka:

Osobe rodjene  u ovom vodenom znaku su mirne,povučene,tajanstvene,introspektivne i kontemplativne.Pod uticajem svog vladara,Meseca,koji kao sundjer sve upija u sebe,Rakovi su u načelu, izrazito emotivne,osećajne,senzitivne osobe,prilično sugestibilne i prijemčive na sve u svojoj okolini.Usled razvijene osetljivosti i ranjivosti imaju razvijen instinkt odbrane i zaštite i skloni su povlačenju i samoći.Imaju vrlo kompleksnu psihu,bogast unutrašnji život,bujnu maštu i imaginaciju.Često Imaju veoma razvijenu intuiciju na koju kada se oslone gotovo nikad ne greše u proceni.
Kao znak majčinstva i zaštite,dom,porodica,zavičaj i naročito majka  imaju veliku važnost u životima pripadnika ovog znaka. Sami imaju razvijen materinski instinkt i često se trude da dragim osobama pruže zaštitu i podršku. Vrlo su saosećajni i imaju potrebu da pružaju ljubav,neguju i zbrinjavaju druge,naročito decu.
Često imaju dobru memoriju,pamte u detalje sve što su doživeli u prošlosti,pogotovo u detinjstvu.Pokazuju veliko zanimanje za prošlost i tradiciju.Skloni su da skupljaju i čuvaju stare stvari i u principu su najveći kolekcionari zodijaka.
Pošto ovaj znak simboliše dom i porodicu,Rakovi su često kućni tipovi,skloni su i sposobni da duže vreme provode u svom domu,a često se i profesionalno bave kupoprodajom nepokretne imovine i zemljišta.
Kako su skloni da najveću vrednost pridaju porodici i rodnom mestu,a zatim i svom narodu i državi,mogu biti veliki nacionalisti,patriote i rodoljubi,dok u ekstremnim slučajevima mogu da budu skloni rasizmu i  zatvaranju u male grupe,bande i klanove.
U principu,Rak je jedan od najpozitivnijih znakova zodijaka,budući da je znak egzaltacije Jupitera i ujedno znak izgona i pada Saturna i Marsa. Iako im nekada mogu faliti malobrojne pozitivne osobine koje ove dve planete daju,kao što su čvrstina,oštrina i odlučnost,takodje im fale i najgore osobine koje ove dve planete daju,tako da su retko zloćudni,agresivni i okrutni.Kao znak prebivališta Meseca i egzaltacije Jupitera,mnogi pripadnici ovog znaka se radjaju sa urodjenom dobrodušnošću i naročito razvijenom empatijom,koja je osnova morala,savesti i poštenja.Potrebne su stvarno teške aflikcije i izrazito loša dostojanstva planeta da osobe rodjene u ovom znaku izrastu u teške zlotvore.

Izvor: https://www.hyperionastrology.com/

Prethodni artikal
LAV (23.7.- 22.8.) LEO

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.