RIBA (20.2.- 20.3.) PISCES

12. znak zodijaka

Pol: ženski
Element: voda
Kvalitet: promenljivi
Domicil: Jupiter,Neptun
Egzaltacija: Venera
Izgon: Merkur
Pad: –

Kao poslednji znak zodijaka,Ribe zatvaraju zodijački krug.Samim tim ovaj znakpredstavlja sintezu,epilog putovanja Sunca kroz zodijačke znake.

Pripadnici ovog znaka su često veoma tihi,mirni,povučeni,ćutljivi i tajanstveni.Karakteriše ih  izrazita psihička senzitivnost, na osnovu koje nesvesno upijaju i apsorbuju sve sa čime dodju u kontakt.U načelu su ekstremno emotivni,saosećajni,introspektivni i kontemplativni.Naklonjeni su zamišljanju,sanjaranju i maštanju,pa često deluju kao da su u nekom drugom svetu i sa nekog drugog sveta.Skloni su ekstremnim promenama raspoloženja.
Usled svoje velike prijemčivosti i osetljivosti na sve i svakoga,pripadnici ovog znaka često imaju potrebu za samoćom i izolacijom,jer se na taj način čiste i revitalizuju.Skloni su i udaljavanju i bežanju,najčešće iz samo njima znanih razloga.

Pod uticajem vladara ovog znaka,Neptuna,osobe rodjene u znaku Riba privlače misterije,tajne,sve što je neotkriveno i nevidljivo,tako da su skloni mistici,okultizmu,ezoteriji,spiritualnosti,religiji,kao i psihologiji,proučavanju nesvesnog,snova.
Kao znak egzaltacije Venere,Ribe su upravom smislu te reči,znak umetnosti i planete koje imaju značajna dostojanstva u ovom znaku,Jupiter,Neptun i Venera zajedno doslovno simbolišu umetničku inspiraciju i nadahnuće.Samim tim,nije čudno što je popriličan broj velikih umetnika rodjen u ovom znaku.
Usled naglašene empatije,pripadnici ovog znaka se mogu naći u velikom broju medju lekarima,pedagozima,dobrotvorima.
Kao znak izgona Merkura,pripadnici ovog znaka često imaju problem da se verbalno izraze ,neracionalni su,zanemaruju detalje i činjenice,pa često deluju smušeno,konfuzno,neodredjeno. Naklonjeni su magijskom načinu razmišljanja i neretko se više  oslanjaju na veru,intuiciju i predosećaje,nego na logiku.Kao takvi,skloni su iluzijama i obmanama,kako sebe tako i drugih.
Negativne osobine ovog znaka proizilaze iz kvaliteta,pa koliko ovaj znak može dati velike duhovne učitelje,naučnike i umetnike,tako može dati i velike prevarante,lopove,špijune,zaverenike,kao i ludake,alkoholičare,narkomane,dilere i prodavače magle.

Izvor: https://www.hyperionastrology.com/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.