VAGA (23.9. – 22.10.) LIBRA

7. znak zodijaka

Pol: muški
Element: vazduh
Kvalitet: kardinalni
Domicil: Venera
Egzaltacija: Saturn
Izgon: Mars
Pad: Sunce

Sa znakom Vage  počinje drugi zodijački polukrug.Nakon šest meseci tokom kojih su dani su bili duži od noći i tokom kojih su individualni interesi bili važniji od kolektivnih,sa znakom Vage se ponovo uspostavlja ravnoteža,ali i najavljuje suprotan trend. U narednih šest meseci noći će progresivno biti duže od dana,odnosno,opadaće uticaj Sunca,a rasti uticaj Saturna.
Samim tim,kao znak pada Sunca,a egzaltacije Saturna,ovaj znak suštinski simboliše osudu samovolje,samoživosti,egoizma zbog očigledne štete koje pojedinci koji poseduju takve osobine nanose drugima.Kao takva,Vaga simboliše pokoravanje individue kolektivu,harmonizovanje svojih interesa sa  tudjim,napuštanje subjektivnog pogleda i zauzimanje objektivne perspektive.
Pojedinac sada sebe sagledava očima drugih ljudi,pa je samim tim potreba za harmonijom i balansom,za ravnotežom izmedju svojih potreba i potreba drugih dominantna odlika ljudi rodjenih u ovom znaku.
Pod uticajem Venere,vladara ovog znaka,osobe rodjene u ovom znaku odlikuje odmeren i ljubazan nastup,učtivost,prefinjenost,kultura,fini maniri,elegancija i srdačnost.Velike su estete i poseduju naglašen smisao za lepo,rafiniran ukus,dar za umetnost.
Partnerstva,odnosi i pogotovo brak igraju važnu ulogu u životima pripadnika ovog znaka.
Kako su po sebi znak udruživanja i saradnje,lako ostvaruju kontakte,odlično se snalaze u grupi i odgovara im timski rad.Kako su po prirodi pravedni mirotvorci odlično se snalaze u ulozi posrednika izmedju zaraćenih strana,tako da im od profesija najviše odgovaraju diplomatija,politika i pravo.
Najupečatljivija odlika većine pripadnika ovog znaka je kolebljivost i neodlučnost,koje su prisutne čak i kada treba doneti nevažnu odluku,pa nije retkost da velike odluke donose u saglasnosti sa partnerima,roditeljima,prijateljima ili ih u potpunosti prepuštaju njima.
Kako je Vaga znak pada Sunca,snaga tela i vitalnost nisu naročito naglašeni i često imaju problema sa samopouzdanjem i samoorganizacijom.Kako je ovo znak istovremeno i izgona Marsa,slabo su pokretljive,fali im inicijativa i oštrina i izbegavaju direktnu konfrontaciju po svaku cenu.
Loša dostojanstva dva dinamična principa i dobra dva statična često daju problem,pa su lenjost,kolebljivost i preterana zavisnost od drugih najveći hendikepi ovog znaka.

Izvor: https://www.hyperionastrology.com/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.