VODOLIJA (21.1.- 19.2.) AQUARIUS

11. znak zodijaka

Pol: muški
Element: vazduh
Kvalitet: fiksni
Domicil: Saturn,Uran
Egzaltacija: Merkur
Izgon: Sunce
Pad: –

Kao poslednji vazdušni znak i centralni zimski znak,Vodolija simboliše buduću dimenziju vremena,pa je samim tim znak planova,želja,nada i plodova uspeha.
Kao znak prebivališta Urana,pripadnici ovog znaka su u načelu nekonvencionalni,ekscentrični,neobični,čudni.Ponose se sobom kada bilo šta rade na drugačiji,autentičan,originalan način.Uživaju da iznenadjuju i šokiraju druge.Kao takvi su većinom nekomformisti,odnosno,retko se vode mišljenjem većine i skloni su buntu i revoltu,često bez nekog posebnog razloga.
Kao reakcija na prethodni znak Jarca,imaju odredjeni otpor  prema tradiciji i običajima i retko kad se pridržavaju ustaljenih  normi i pravila.
U principu,zanimaju se za sve što je novo i progresivno i često su po prirodi futuristi,zanima ih šta donosi budućnost,idu ispred svog vremena.
Kao vazdušni znak,kod Vodolije mišljenje dominira nad ostalim funkcijama,tako da pripadnici ovog znaka većinom poseduju bistar i brz um,umeju da budu vrlo inventivne i ingeniozne,često su puni neobičnih i originalnih ideja,ali i bizarnih i nepraktičnih. Kao ljudski znak,naklonjeni su ljudima,humani su i neretko se odlučuju za profesije koje podrazumevaju intenzivan kontakt sa ljudima.
Ovaj znak simboliše prijateljske odnose,odnosno,odnose bazirane na slobodi izbora.Iz tog razloga,pripadnici ovog znaka su uzrazito druželjubivi,sa lakoćom formiraju prijateljstva i često mogu da se druže sa svim tipovima ljudi.
Kao znak izgona Sunca,Vodolije nemaju preveliku potrebu da se ističu i bolje daju od sebe kada nisu u prvom planu.Imaju otpor prema autoritetima i u principu se zalažu za jednakost,jer polažu veliku vrednost na slobodi i nezavisnosti.U negativnom kontekstu,često imaju slabu volju,problem sa samopouzdanjem,neizražen ili preizražen ego,teško održavaju fokus,neorganizovani su.
Kako slabo vladaju sobom,skloni su nepredvidivom ponašanju i umeju da budu prilično razdražljivi, hiroviti i kapriciozni.
Usled slabosti Sunca i snage Saturna i Urana u ovom znaku,postoji opasnost da previše žive u sećanjima i planovima,dok su u svakoj datoj sadašnjosti najčeće u haosu,neorganizovani i neostvareni.
Za pripadnike ovog znaka važi sa su sposobni da od najstarijeg naprave nešto najnovije,što jednim delom proizilazi iz uticaja Saturna i Urana,simbola starog i novog,ali pre svega proizilazi iz činjenice da je Vodolija fiksni znak,usled čega su pripadnici ovog znaka skloni da produbljuju i prežvakavaju stare ideje i da ih sagledavaju iz novog ugla.Kako je za vazduh,kao i za vreme, neprirodno da stoji,tako i osobe koje imaju naglasak na ovom znaku imaju tendenciju da se zadržavaju na odredjenim mislima i idejama,što nekad može da dovede do novih uvida koji mogu da promene svet,ali češće mogu dovesti do raznih psihoza i neuroza.Jer,imati fiksne ideje,znači biti Vodolija.
Kao fiksni znak kojim vladaju Saturn i Uran,živote većine pripadnika ovog znaka karakteriše postojano i konstantno nezadovoljstvo,kako samim sobom tako i spoljašnjim svetom i okruženjem,kao i konstantna i postojana težnja za promenom koja je takodje usmerena u oba pravca,kao potreba za promenom sopstvenog stava ,navika i načina ponašanja,kao i promenom mesta prebivališta,posla i okruženja. Iz tog razloga je Vodolija znak koji simboliše promene kao i prekide,raskide i razdvajanja bilo koje vrste.

Izvor: https://www.hyperionastrology.com/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.