Nedeljni horoskop
Nedeljni horoskop
Foto: MiraCosic I pixabay.com

NEDELJNI HOROSKOP OD 13.02.2023. DO 19.02.2023.

Pogledajte vašu astrološku prognozu za narednu nedelju. Šta vam to zvezde govore i predviđaju u vezi posla, ljubavi i zdravlja.

OVAN (21.3.- 20.4.)   ARIES

Ljubav

Slobodni Ovnovi ne bi trebali da se zatrčavaju kada je ulazak u vezu u pitanju, pogotovo ukoliko želite nešto trajnije i stabilnije. Da, energija je super sa tom nekom osobom, komunikacija je odlična i vidi se da varnice vrcaju na sve strane….ali hajde da se još malo muvamo, maštarimo, flertujemo, sanjarimo – pa da tamo od sledeće nedelje bude taj novi početak, može? Zauzeti – pa i da ste najvernije biće na ovom belom svetu – može vam se neko iskušenje prikrasti iza leđa. Vi gledajte šta ćete sa tim, samo nemojte posle da bude „jao što sam to uradio/uradila, jao nisam trebao/trebala“.  Više se posvetite voljenoj osobi

Posao

To što je Merkur ušao u Vodoliju će vam itekako prijati. Jer, koliko ste do sada imali osećaj da se igrate gluvih telefona sa saradnicima i da ništa ne može biti završeno iz cuga, toliko će sada taj komunikacijski i dogovorni deo funkcionisati brzinom svetlosti. Mozak vam radi sto na sad, ideja ideju sustiže. No, ne samo to – može vam se otvoriti zaista ozbiljna poslovna ponuda – ako je prihvatite računajte da ćete morati vrlo odgovorno da se postavite. Finansije – bilo bi dobro kad ne bi bilo toliko troškova.

Zdravlje

Meteoropate i hronični bolesnici mogu imati pojačane tegobe u ovoj sedmici.

Hrana

Ono što biste trebali – da najveći deo  ishrane zauzima povrće, manji meso i jaja i mlečni proizvodi, a najmanji – testenine, hleb, slatkiši. Ono što ćete uraditi – verovatno obrnuti redosled.

BIK (22.4.- 21.5)   TAURUS

Ljubav

Ukoliko volite neobične, komplikovane, čudne ljude, okolnosti ili emotivne priče – onda izvolite, pa se zaljubite i u vezu uđite. Ako vam pak nije gušt da ste čas na sedmom nebu a čas u bunaru – onda bi možda bilo dobro da se ova nedeljica preskoči. Slobodno vi maštarite, sanjarite, uzdišite – ali kada je vaša vladarka Venera u konjukciji sa Neptunom a ulazi se u emotivnu vezu – onda to može u početku da bude lepo i prelepo….a kasnije noćna mora. Zauzeti Bikovi – partner je tu, vi ste tu. Čas se zbog razlika malo narogušite jedno na drugo, čas vas bliskosti spajaju i vraćaju. Sve u svemu – regularno skroz.

Posao

Pored Saturna koji godinama vedri i oblači vašim poslovnim sektorom, pored Sunca koje je tu mesečak dana pa vam čas donese odlične situacije i dobijanje zasluga a čas donese da ste sa nadređenima i saradnicima na ratnoj nozi – sad se u znak Vodolije i vaše polje posla nakekečio i Merkur. U prevodu – igranka počinje. Jer kad Merkur aktivira poslovni sektor – onda nas čeka jurnjava, komunikacije koliko ti duša neće, papira na sve strane, a može da se desi i da neki aparatić otkaže saradnju. Ludo i brzo.

Zdravlje

Dosta nervoze. Moguće su tegobe sa žlezdama i hormonima.

Hrana

Brza hrana, pekarski proizvodi, grickalice i slatkiši  – „prikočite“ sa ovim namirnicama. Vašem organizmu i probavi prijaće povrće i voće, riba i meso u manjim količinama.

BLIZANCI (22.5.- 21.6.)   GEMINI

Ljubav

 Situacija u emotivnim relacijama kreće na bolje. Da, biće još povremenih talasanja koja se vezuju za dešavanja iz proteklog perioda, ali suštinski – vas dvoje dolazite u ravnotežu. Komunikacija će se intenzivno poboljšati i sada ćete moći posle dužeg vremena da otvorenih karata i iskreno popričate o nekim situacijama, temama, problemima koji su donosili negativnu energiju. Što se tiče slobodnih – ulazite u period koji će vam prijati. Kao da ste povratili svoju energiju i ponovo ste u potpunosti vedri, harizmatični, šarmantni – i naravno, raspoloženi za flertovanje. A toga će itekako biti u ovoj nedelji.

Posao

Ulazak vašeg vladara Merkura u znak Vodolije vam itekako odgovara. Jer, to je energija slična vašoj – intelektualna, intenzivna, komunikativna, sa mnogo aktivnosti, ideja. Probudićete se, odbaciti sve ono što vas je kočilo ili vam predstavljalo prepreku, fokusirati se intenzivno na prioritete i važne poslovne situacije. I rezultati će doći. Kod nekog kroz završetak projekata i poslova koji su im oduzeli dosta snage, kod nekog kroz nove poslovne aktivnosti i dogovore, kod nekog kroz intenzivno pokretanje planova.

Zdravlje

Neuporedivo ste bolje, ali ipak vodite računa – naročito kada je respiratorni sistem u pitanju.

Hrana

Vi ćete se osećati bolje  i to je trenutno najbitnije. Najviše bi vam prijala hrana bazirana na povrću sa dodatkom mesa ili ribe. Od voća – jabuke, nar, banane.

RAK (22.6.– 22.7.)   CANCER

Ljubav

Mars je i dalje u vašem polju podsvesti i tajni i biće tu još mesec i po dana. Donosi da, kod nekih Rakova – tajne ljubavno/erotske aktivnosti, ali će se ipak kod najvećeg broja vas njegova simbolika odraziti na nemire, preispitivanja, strahove. Na osećaj da vam nešto bruji u mozgu i ne da vam mira, pojačava vam nervozu. Odnos sa voljenom osobom je u ovoj nedelji onako, klackav. Ima tu lepih momenata, ali ima i onih drugih, koji vam ne prijaju. Slobodni Rakovi – Venera u znaku riba i zagrljaju Neptuna vas mami da se prepustite i zaronite u kombinaciju emocije, mašte i zanosa. Ne verujte Veneri, bar ne sada.

Posao

U ovu sedmicu ulazite u nekoj formi grča – možda iz zabrinutosti ili straha zbog dogovora, papira ili inofrmacija – u svakom slučaju, zbog nečeg što ste pokrenuli u prethodnoj nedelji, a niste sigurni da ste sve odradili kako treba ili kako ste nameravali. Tenzija može biti pojačana u prvoj polovini sedmice, dok druga donosi rasterećenje i korektno funkcionisanje. Takođe, mogu se pojaviti neke interesantne nove okolnosti ili ponude koje vam mogu biti zanimljive. Na završetku ste opterećujućeg finansijskog perioda.

Zdravlje

Uglavnom su aktuelne hronične tegobe, ali i problemi sa spavanjem.

Hrana

Oscilacije u vama izazivaće oscilacije apetita, preskakanje obroka ili neadekvatnu ishranu – brzu hranu, slatkiše. U periodu ste da možete popraviti  imunitet ali povrćem, voćem, mlečnim proizvodima, ribom.

LAV (23.7.- 22.8.)   LEO

Ljubav

Slobodni Lavovi – druženja su pojačana, kontakti sa prijateljima intenzivniji i vaš društveni život bi trebao da je u ovom periodu bogatiji. Oni sa kojima ste u kontaktu donose vam dobru energiju i neke opuštene i vedre momente. Možete ostvariti interesantnu komunikaciju sa osobom sa kojom postoji razlika u godinama, ali koja vam izuzetno prija i lako i lepo se „kopčate“ sa njom. Da li će to otići u nekom ozbiljnijem pravcu – videćemo. Što se tiče zauzetih – možda imate utisak da se vi stalno prilagođavate partneru, njegovim željama i slobodnom vremenu. Ipak, situacija između vas dvoje je korektna.

Posao

Pojačana nervoza će biti prisutna u prvih par dana radne sedmice. Možda će neke stvari morati brzinski da se rade ili da se završavaju u hodu, možda ćete biti preokupirani zahtevima sa više strana – što od saradnika, što od nadređenih. Izgleda da će dodatnih, neplaniranih obaveza biti – ali imaćete vi dovoljno volje i energije da sa ovim izađete na kraj. Nekima od vas sledi ozbiljna poslovna ponuda koju bi itekako vredelo razmotriti. Finansije – trenutno ne uspevate da kontrolišete svoje troškove.

Zdravlje

Meteoropate i hronični bolesnici mogu imati pojačane tegobe. Kontrolišite pritisak.

Hrana

Ukoliko ste bez energije – potrebno vam je više crvenog mesa i svežeg povrća  u ishrani. Pojačajte unos proteina, vitamina i minerala – kroz unos cvekle, spanaća, integralnih žitarica, ribe, pomorandži, kivija.

DEVICA (23.8.– 22.9.)   VIRGO

Ljubav

Vaš vladar u znaku Vodolije nije energija koju vi razumete i sa kojom se snalazite. Pogotovo što je znak Vodolije vaše polje obaveza, svakodnevice, onoga što se treba i mora odraditi. Za posao dušu dalo, ali za emotivni život – ne baš podsticajno. Vi ćete u svoje obaveze, partner u svoje – ali ćete uspevati da se nekako pronalazite, a komunikacija će vam biti solidna. Mogući su povremeni talasi ljubomore. Što se tiče slobodnih Devica – Venera u konjukciji sa Neptunom u partnerskom polju više liči na ljubavni san nego na realnu priču. No, možda će se nekima od vas ti snovi i ostvariti.

Posao

Posao i obaveze dolaze u totalni fokus kod vas. Da, znam – i do tada je bilo tako, ali sada ćemo te obaveze i odgovornosti da ukvadratimo i da junački zalegnemo na njih. Kada Merkur uđe u sektor poslovne svakodnevice, onda se sve ustalasa. Pokrenu se dešavanja kao na traci, odnos sa kolegama i saradnicima postane intenzivniji, užurbaniji. Ali zato ima dobrih ideja i rešenja očas posla i isto tako ima mogućnosti da se napravi po neki vrlo solidan poslovni dil. Finansije – trošite više od planiranog.

Zdravlje

Dobar period za promenu navika i veću odgovornost po pitanjima zdravlja. Stariji – češće kontrole.

Hrana

Manjak energije i manje probavne tegobe mogu se regulisati pravilnom i redovnijom ishranom. Potrebno je da unosite više biljnih vlakana a da izbegavate mesne prerađevine i brzu hranu.

VAGA (23.9.– 22.10.)    LIBRA  

Ljubav

Period promenljivosti i oscilacija traje u vašim emotivnim relacijama. Tu ste vas dvoje, ne idete nigde jedno od drugog – ali, jednog dana vlada odlično, podsticajno, aktivno raspoloženje….a već u nekom sledećem momentu dođe do napetosti, raskoraka, tenzije između vas dvoje. Partner je jasan i čist prema vama i u svojim postupcima, vi ste osoba u kojoj vladaju nemiri. Slobodne Vage – dobijate jedno, a želeli biste drugo. Ili – neko je zainteresovan za vas i komunikacija je tek u početnoj fazi, a vi ste već izmaštali ljubavnu priču, sanjarite na javi. Ili – ne želite da vidite da je neko samo površno zainteresovan za vas.

Posao

Biće nekih zastoja u poslovnom segmentu tokom ove nedelje. Moram da primetim da je vrlo verovatno da osnovni razlog za te zastoje budete baš vi. Nešto ćete zaboraviti, nešto pogrešno protumačiti, za neke obaveze nećete biti raspoloženi i odložićete ih. Sve je ovo više nego rešivo, ali bi bilo dobro da vam glava ne bude u oblacima, već da se fokusirate na ono što radite. Taj detalj – koncentracija i organizacija hoće predstavljati problem. Po pitanju finansija – moguće je da će novac dolaziti sa više strana.

Zdravlje

Imunitet je nestabilna stavka u ovom periodu.

Hrana

Iako postoji volja i upornost da se držite zdravijeg režima ishrane, ipak vas očekuju raznorazna iskušenja. Slatkiši će vam definitivno biti slaba tačka, ali teško ćete odolevati i pecivima, testeninama, brzoj hrani.

ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)    SCORPIO

Ljubav

Dok Venera plovi morem vašeg polja ljubavi, spremajući se za spajanje sa Neptunom – kod Škorpija, bilo da su one slobodne ili zauzete – na prvom mestu je sada ljubavna čežnja, mašta, sanjarenje na javi. Ukoliko ste zauzeti, pa je odnos sa voljenom osobom ovih dana čas dobar, čas baš i ne – biće tako lako i lepo pobeći u maštu i isključiti realnost. To je sve ok, dokle god vam ne padne na pamet da pobegnete u neku tajnu ljubavnu priču. Što se tiče onih koji su slobodni – ukoliko postoji neko ko vam se dopada, ta osoba vam ne izlazi iz glave i misli. Da li će biti nečeg i u realnosti – pa, male su šanse. Možda pred sam kraj nedelje.

Posao

Mnogo toga će vam odvlačiti pažnju ovih dana. Nije to samo vezano za posao, verovatno ćete morati deo svog vremena da posvetite i ličnim prioritetima, što se hoće odraziti na kvalitet vašeg rada i na rokove. Oni koji rade u privatnom sektoru – izuzetno aktivan period i mnoge situacije će se ubrzati, povremeno možete imati osećaj da ništa ne stižete, ali ćete završavati u poslednjem trenutku. Generalno gledano – moguće su nove poslovne ponude i projekti. Sa nadređenima – blago zategnut odnos.

Zdravlje

Hronični bolesnici i meteoropate mogu imati zahtevniju sedmicu.

Hrana

Sve vezano za ishranu i na dalje će se odvijati sa velikim oscilacijama. U jednom trenutku bez apetita, u drugom ne možete da prestanete da obilazite frižider. Teško se uvodite u red.

STRELAC (23.11.- 21.12.)   SAGITARIUS

Ljubav

Komunikacija između partnera i vas će se poboljšati. Nastupićete otvorenije, iskrenije, direktnije jedno prema drugom. Kod onih koji su stabilni – ovo će doneti lako rešavanje eventualnih problema i zahtevnih tema i dolazak bolje i podsticajnije energije. Kod onih pak koji već duže vreme vuku duboke probleme u odnosu – ovo može biti tačka „ili – ili“. Ili ćemo pronaći model zajedničkog funkcionisanja, ili je vreme da svako krene na svoju stranu. Za slobodne je ovo lep period da se pokrenu, da uživaju, druže se, budu aktivni – ali i da itekako ostvare vrlo zanimljive kontakte i pokrenu zanimljiva  i vatrena dešavanja.

Posao

U vašem polju dešavanja, susreta, komunikacije, aktivnosti – sada su Saturn, Sunce i Merkur. Sve će se vezano za posao i obaveze ubrzati – da, postojaće jedna ili više vrlo ozbiljnih poslovnih stavki koje će vam oduzeti dosta energije i koje ćete rešiti do kraja radne sedmice, ali pored njih imaćete još sto i jednu obavezu koje ćete paralelno raditi. Možda će početkom nedelje sve delovati haotično i neorganizovano, ali  – sve ćete vi posložiti na svoje mesto. Finansije – rasterećenje, osim troškova za kuću i porodicu.

Zdravlje

Nemojte da vas zavara nešto toplije vreme. Čuvajte sinuse, grlo, pluća.

Hrana

Vašem organizmu je potrebno više proteina, vitamina, minerala. Mlečni proizvodi – najpre sir i kefir, od povrća – cvekla, spanać, brokoli, karfiol, blitva, bundeva. Od voća – mandarine, kivi, jabuke.

JARAC (22.1.- 20.1.)   CAPRICORNUS

Ljubav

Kod vas postoje promenljiva raspoloženja. Potreba za bliskošću i emocijama sa partnerom je pojačana, a sa druge strane – suviše toga sa strane vam odvlači pažnju i ne dozvoljava vama da se prepustite. Partner ne zna kako da reaguje na vaše „vruće – hladno“ vibracije, pa se i sam ponaša isto tako. Pronađite se u zajedničkim momentima, prepuštanju ljubavi i jedno drugom. Slobodni Jarčevi – neko vam je pokrenuo maštu, podigao vas, učinio da iznutra treperite. Neko vas inspiriše, pokreće, budi. Pustite neka se ova priča razvija polako, ne požurujte je – ali se nemojte ni povlačiti iz nje.

Posao

Obratite više pažnje na komunikaciju i dogovore sa saradnicima i kolegama – moguće je da se nećete baš najbolje razumeti ili da će vam biti potrebne dodatne informacije. Tenzije, kojih je bilo više u proteklom periodu, sada će se polako smirivati. Ovo je inače jak period da se po nekim poslovnim pitanjima ili u projektima istaknete, da izbijete u prvi plan. Da privučete pažnju nadređenih na pozitivan način. Možete pokrenuti ozbiljnije i dugotrajnije poslove u ovoj sedmici. Finansije – vesti o poboljšanju priliva.

Zdravlje

Obratite pažnju na stomak, kičmu. Stariji – kontrolišite pritisak.

Hrana

Potrebno je da vaša ishrana bude kaloričnija da bi mogla da „isprati“ mentalne i fizičke napore koji vas očekuju. Nemojte preskakati obroke zbog žurbe ili zbog nemanja vremena. Uvedite se u red.

VODOLIJA (21.1.- 19.2.)   AQUARIUS

Ljubav

Da li je ova nedelja savršena u vašim emotivnim relacijama? Pa i nije – imaćete s vremena na vreme nešto što će da vas iritira ili opterećuje ili ćete pak imati osećaj da sve u odnosu zavisi od vas i da ste vi glavni pokretač i organizator dešavanja. No, s druge strane – sem tih nekih par iskakanja, pred voljenom osobom i pred vama je vrlo korektna sedmica koja će vas pokrenuti i aktivirati kao par. Prisutna je fina energija, koja će vam oboma prijati. Slobodne Vodolije – ukoliko vam se neko dopada, trenutak je da preuzmete situaciju u svoje ruke i ostvarite ono što želite. Ne možete promašiti cilj.

Posao

Uporni ste, svesni svojih kvaliteta, sa odličnim idejama i energijom. Blago rečeno, imate sve preduslove da ostvarite svoje poslovne ciljeve, kakvi god oni bili.  Dobar je trenutak i za razradu postojećih poslovnih saradnji, ali i za ulazak u nove poslovne priče. Ponude koje vam dođu ovih dana su ozbiljne i trajne. Dobar je momenat za dogovore, za kraća poslovna putovanja, za ostvarivanje novih poslovnih kontakata i veza. Prosto rečeno – bićete traženi, a umećete adekvatno da odgovorite na sve zahteve.

Zdravlje

Problemi sa stomakom, kičmom, pritiskom – naročito kod starijih i hroničnih bolesnika.

Hrana

Dokle god je Venera u vašem polju hrane (do kraja ove nedelje) imaćete veće oscilacije što se apetita tiče, ali i sklonost da glad utoljavate slatkišima, kao i da jedete u kasnim noćnim satima.

RIBA (20.2.- 20.3.)   PISCES

Ljubav

Previše se planeta nakrcalo u vaše polje tajni i podsvesti a i ta Venera u vašem znaku u ovoj je nedelji u konjunkciji sa Neptunom – što u blažoj formi liči na nezadovoljstvo odnosom sa partnerom i onda bežanje u maštarenje, što dalje od realnosti. No, imamo i onu drugu formu – a to je opcija da pojedini pripadnici ovog znaka vrlo aktivno učestvuju u nečemu što je tajno i što iz sve snage sakrivaju od partnera. Što se tiče slobodnih Riba – zanos je divna stvar, ali bi bilo dobro da za taj isti zanos postoje makar kakve takve realne osnove. I još nešto – da te realne osnove ne budu vezane za zauzetu osobu.

Posao

Sunce ulazi u vaš znak na samom kraju ove nedelje i u suštini – pravo pokretanje kod vas očekujemo tek od tada. U ovoj je nedelji previše toga u vašim mislima, podsvesti – možda brinete brige koje su nerealne, možda postoji osnova za zabrinutost – ali do kraja sedmice makar neke situacije od onih koje vas sada opterećuju biće rešene na pozitivan način po vas. Možete ovih dana biti malo nefokusirani i neorganizovani, sa nekom slabijom i raštrkanom energijom. Finansije – idu na bolje.

Zdravlje

Zdravstveno stanje će ubrzo krenuti ka poboljšanju.

Hrana

Prijaju vam lako svarljive namirnice – nešto što neće opterećivati vaš želudac a donositi dovoljno energije. Supice, čorbice, variva, dosta povrća i žitarica, manje mesa, mesnih i mlečnih proizvoda.

Izvor : link ka fb stranici: https://www.facebook.com/olgasavicastrolog/

Link ka blogu: http://venerasapapilotnom.com/

RECEPT ZA MUSAKU SA PILETINOM
Sledeći artikal
MUSAKA SA PILETINOM

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.