Nedeljni horoskop
Nedeljni horoskop
Foto: MiraCosic I pixabay.com

NEDELJNI HOROSKOP OD 27.05.2024. DO 02.06.2024.

Pogledajte vašu astrološku prognozu za narednu nedelju. Šta vam to zvezde govore i predviđaju u vezi posla, ljubavi i zdravlja.

OVAN (21.3.- 20.4.)   ARIES

Ljubav

Dobra je energija, više je osmeha i opuštenih momenata u partnerskim odnosima, a i te strasti lako teku….Reklo bi se – ma prava milina. Samo…ume komunikacija da vam zakoči ovih dana. Umete i jedno drugom da dignete pritisak na dvesta očas posla….ali umete i da se vratite na pravi put. Savet – nemojte mnogo da se „zapričavate“ sa nekim tamo simpatičnim damama ili gospodom – ume ta priča da povuče – i očas posla – eto komplikacije. Slobodni – vi se zapričavajte koliko god vam volja, vama i jeste odličan period za flertovanja i ljubavna ćakulanja. Komunikacijom se sada raspiruju ljubavne vatre.

Posao

Mnogo toga što je bilo zakočeno ili usporeno u prethodnom periodu, mnogo toga što vas je davilo, stezalo, opterećivalo (bilo da su u pitanju dogovori, kontakti, papirološka I administrativna pitanja, pregovori I tako redom) – sada će početi da se odmotava. Neke će situacije ići kao podmazane, kod nekih ćete morati da savladate po koju prepreku ili da imate talas nervoze zbog njih, za neke će vam biti rečeno – to ostaje za sledeću sedmicu….No, suština je ista – pokrenulo se. I više nema stajanja.

Zdravlje

Bićete kanda malo neurozni. I čuvajte grlance, osetljivo je.

Hrana

Apetit je taman kako treba, vaše raspoloženje je na nivou i ove sedmice nema nekih posebnih saveta za vas. Jedino biste mogli da malo smanjite slatkiše i sladolede i da ih zamenite voćem i voćnim salatama.

BIK (22.4.- 21.5)   TAURUS

Ljubav

Otišla vam Venera koja vlada vašim znakom – odskitala u raščavrljane Blizance – pa ćete se I vi raspričati I rastrčati na sto strana, mesto vas držati neće. I partner je u nekoj sličnoj energiji pa ćete vas dvoje tako fino da se složite I uklopite ovih dana. Doduše, može da se dogodi da će I voljenoj osobi I vama obaveze svake sorte odgrizati dobar deo vremena – pe ćete trčeći da se spajate I isto tako da trčite svako na svoju stranu. Što se tiče slobodnih Bikova – baš će vam prijati da se “kuckate”, da se dopisujete, da čavrljate, da flertujete. Ima solidnih šansi da se ovih dana rode neka zaista zanimljiva simpatisanja.

Posao

Planete su se kolektivno preselile u vaše polje vrednosti I finansija. Još čekamo da I Merkur tu utrči sledeće sedmica, pa da žurka bude kompletna. Trčaćete za parama, a biće I onih Bikova kojima će novci trčati u susret. Pa kako se kome zalomi. Što se posla tiče – čega vas pregršt informacija I puno priče. Uglavnom će te priče ići lako I očas posla se napraviti dogovor, ali će biti I po koja situacija koja će vam podići pritisak. No, uglavnom je sve rešivo ovih dana – pa se ne nervirajte bespotrebno.

Zdravlje

Prolazna zdravstvena problematika.

Hrana

Generalno gledano – vašem želucu bi sada najviše prijala variva i supe, kao i više povrća u ishrani. Da li ćete vi praktikovati ove smernice – pa, to je prilično diskutabilno.

BLIZANCI (22.5.- 21.6.)   GEMINI

Ljubav

U partnerskim odnosima mnogo je dobre energije I mnogo dobrih dešavanja….ali se kod pojedinih parova provlači neka nedorečenost, nešto što čuči u tišini misli, a pritiska ili nervira. Nisu ovo dani da se bude nedorečen, nisu dani da se prelazi ćuteći preko nečega što žulja u glavi – ali jesu dani da se razgovara – lako, lepo I opušteno. Reči sada leče I donose dobru energiju – pa onda – neka lete! Slobodni Blizanci – jao što bi bilo fino biti u vašoj koži u ovom periodu…..pa da se sa nekim priča do kasno u noć I zaspi sa osmehom na usnama….Lete reči, lete leptirići – pa šta ćete više od toga?

Posao

Bez obzira na to što vam gro planeta daje podršku u ovom periodu – naravno da I u ovoj radnoj sedmici može biti I momenata I situacija koje će vas opteretiti I iznervirati. Ali, vi ćete sve to pregaziti kao plitak potok – jer sada ste u jednom fantastičnom uzletu I nema toga što ne možete osvojiti ili savladati. Taj talas pozitivne energije je evidentno prisutan, I iskoristite ga do maksimuma – nemojte ga protraćiti time što ćete se opustiti I prepustiti da se stvari dešavaju same od sebe. Sada imate moć da menjate!

Zdravlje

Sem manjih problema sa spavanjem ili po koje prehlade, alergijice – dobro ste.

Hrana

Sredinom sedmice su mogući stomačni problem – tih dana će vam stomak I varenje biti osetljiviji, pa vodite računa o trajnosti I ispravnosti namirnica koje koristite, a malo smanjite I kafu I gazirana pića.

RAK (22.6.– 22.7.)   CANCER

Ljubav

Planete su se preselile u znak Blizanaca koji vam je “iza leđa” – pa je u skladnim odnosima ovo vreme kada sakriveni sa voljenom osobom u nekom vašem, malom svetu – ćućorite na jastuku, smejete se sitnicama I pravite velike planove. A u onim odnosima koji baš I ne mogu da se pohvale skladnošću I stabilnošću? Pa, tu je možda došlo vreme da se neke stvari kriju, da se neke reči prećutkuju, da se od jednostavnog pravi komplikovano. Slobodni Rakovi – neko privlači vašu pažnju I interes, ali bar za sada ovo može ostati samo na komunikaciji. Ali će vam zato dati slatke snove I misli koje donose osmehe.

Posao

Sedmica će krenuti zbrda zdola – sa više strana stižu informacije, požurivanja, hitnost. Proverava se, premerava, ispravlja u hodu, sve uz prisustvo žurbe I nervoze. Vi ste u ovim danima željni dokazivanja, pa ćete uspeti da zablistate, kakve god da su prepreke pred vama. Lepe vesti koje se mogu vezivati za strance, inostranstvo, finansije, neki dogovor ili seminar dolaze do vas polovinom sedmice. Sa Marsom u polju karijere svakako jeste dinamičan period pred vama, ali onaj koji vam daje šansu da zablistate.

Zdravlje

Osetljivost disajnih organa.

Hrana

Postaćete probirljivi. Malo je ovo posledica vremena, a malo i vašeg raspoloženja – jednostavno, niste gladni. No, ljubav prema slatkišima će ostati neokrnjena, šta više – može se i pojačati.

LAV (23.7.- 22.8.)   LEO

Ljubav

U emotivnim periodima – dobar period da se rešava ono što je opterećivalo, pritiskalo ili donosilo negativnu, možda napetu ili statičnu energiju. Možda se nećete baš po svakom pitanju razumeti I dogovoriti “na keca”, ali sa manje zakeranja a više prilagodljivosti I osmeha – ma sve je rešivo. Još ako se umešaju I lepe reči koje pokreću strasti – očas posla će sve biti kako valja. Slobodni Lavovi – vaše vreme da cunjate, lunjate, izlazite, družite se I na prvom mestu – uživate u talasu pozitivne energije koja vas nosi – jeste došlo. A u sve ovo može da se umiksa I mnogo flerta, simpatisanja, slatkog zavođenja.

Posao

Sve ono oko čega ćete se maksimalno angažovati, gde ćete uložiti trud I energiju, sve ono što će vas opterećivati, činiti vas nervoznim, za šta nećete biti sigurni da li ćete uspeti, sve ono što budete menjali u hodu – pokazaće se kao pozitivno po vas I daće vam prave rezultate. Očekujte povoljne vesti I informacije – a neki od vas mogu očekivati I napredovanje ili finansijska poboljšanja. Vi ste u dosta boljem raspoloženju, vratila vam se vaša pozitiva I dobra energija – I spremni ste da zasijate.

Zdravlje

Nešto pojačana nervoza I mogući manji problemi sa grlom.

Hrana

Malo korigujte način ishrane. Više tečnosti, ali i povrće, bilo sveže ili kuvano na pari. Takođe – mogli biste povremeno da uzimate pčelinje proizvode i orašaste plodove.

DEVICA (23.8.– 22.9.)   VIRGO

Ljubav

I drago vam biće i vi ste rasplinuti između ličnih i poslovnih obaveza i vremena koje posvećujete jedno drugom. Moguće je da nećete imati dovoljno prostora, ali ni energije, da će komunikacija biti sa usponima i padovima – što će dovoditi i do oscilacija u vašem odnosu. Oboje ćete imati svoje faze nestrpljivosti, što može dovoditi do povremenih, brzopoteznih „čarki“. Slobodne Device – proširenje društvenog kruga i lako sklapanje poznanstava – bilo onih virtuelnih preko društvenih mreža, bilo „uživo“. Da li među ovim kontaktima ima pravih ljubavnih šansi, ili je sve kratkotrajni flert – tek će se videti.

Posao

A na poslu – dosta gužve. Obaveze će zahtevati vašu nepodeljenu pažnju, ali će se isto tako pred vama postaviti sto sitnih prepreka I komplikacija – na kojima će se ta ista vaša pažnja razbijati ili koji će vam donositi napetost. Pokušaji da sve stignete I da funkcionišete na više strana odjednom pokazaće se kao zahtevni I mogu vam doneti greške, propuste ili kašnjenja. Umećete vi sve to u hodu da ispravite, ali će vas ceo proces umoriti. Finansijska situacija je prilično korektna u ovom periodu.

Zdravlje

Potrebno vam je više odmora I relaksacije – da vratite energiju I razbistrite misli.

Hrana

Izbegavajte gazirane napitke, alkohol i kafu. Neki od vas će imati povremenih problema sa crevima i probavom, pa vam se savetuju lagani, ali češći obroci kojima nećete opterećivati stomak I varenje.

VAGA (23.9.– 22.10.)    LIBRA  

Ljubav

U emotivnim partnerstvima I na dalje mogu postojati povremeni talasi nestrpljivosti I nervoze, ali će biti prilično kratkog daha. Jer, ono što vam sreću I osmehe donosi sada je mnogo jače od onoga što vam sreću kvari – pa će biti mnogo više momenata lepršavosti, dobrog slaganja I naravno – strasti. Drago vam biće I vi se sada prilično lako uklapate I prilagođavate jedno drugom. Slobodne Vage – osećate se dobro, što se vidi I u vašem izgledu I u vašem ponašanju. Privlačićete pažnju, širiti društveni krug I biti u kontaktu sa ljudima koji bude onu najopušteniju, najšarmantniju I najradosniju energiju u vama.

Posao

Na poslu je teško da možete biti mirni, ali to ne znači da nećete biti uspešni. Ljudi preko puta vas će vas požurivati, a vi ćete u nekom trenutku shvatiti da ste verovatno previše preuzeli na sebe – što vas neće usporiti, već će vam samo dati motiv da izgurate sve obaveze. Ušli ste u period povećanih mogućnosti za uspešne saradnje sa strancima I inostranstvom. Dobar je momenat I ukoliko želite da unapredite svoja znanja I veštine. Pregovori koji su bili u zastoju sada se mogu ponovo aktivirati, sa malim promenama.

Zdravlje

Malo osetljivo grlo.

Hrana

Ovo je dobra nedelja ukoliko želite da otpočnete sa dijetom ili zdravijim režimom ishrane. U svakom slučaju biste trebali da izbegavate kaloričniju i masniju hranu, kao i slatkiše – a naročito ovo poslednje!

ŠKORPIJA (23.10.- 22.11.)    SCORPIO

Ljubav

Malo ćete se slatko I strasno voleti, a malo ćete ići jedno drugom na živce. Te “živčane” momente baš I ne uzimajte za ozbiljno niti se posebno unosite u njih, ionako će doleteti I proleteti – pa se zato potrudite da ne ostave trag na vašem odnosu. Te slatke I strasne I vatrene I zanimljive – e u njima uživajte I trudite se da ih bude što više. Možda ovo nije sedmica koja puca od dubinskih emocija – ali će zato biti sedmica u kojoj se možete tako fino provesti zajedno. Slobodne Škorpije – ono što vas privlači I oni koje privlačite možda je drugačije od vaših ljubavnih standarda – ali to ne znači da vam neće prijati I da vam neće biti zabavno.

Posao

Pritisak na vas kada je posao I obaveze u pitanju je nesmanjen – I ne računajte mnogo na to da će se to promeniti u skorije vreme. Ono što je dobro jeste da imate više nego dovoljno volje I energije da sve to iznesete na pravi način. Ušli ste u period naglih promena – ovo može prekinuti neke saradnje, doneti nove, dati vam drugačiji poslovni smer, ali I dosta popraviti stanje u vašem novčaniku. Sa saradnicima kompleksan odnos u ovoj sedmici – sa nekima se kopčate na keca, drugi vas iritiraju.

Zdravlje

A da razmislite o tome da malo iskulirate I odmorite?

Hrana

Potrebni su vam proteini, tako da svakako konzumirajte meso (bolja varijanta je riba, piletina I ćuretina), ali ipak izbegavajte mesne prerađevine zbog začina i aditiva.

STRELAC (23.11.- 21.12.)   SAGITARIUS

Ljubav

Po koji momenat napetosti I nervoze koja se može javiti u partnerskim odnosima – brzo će biti zamenjen dobrom energijom, uživanjem I osmesima koji su sada prisutni u neograničenim količinama između dragog vam bića I vas. Ovaj period donosi I mnogobrojna prijatna iznenađenja – pa će se neki parovi brzinski odlučiti za zajednički izlazak ili skitnju….a neki se mogu odlučiti I za značajnu promenu u odnosu, na bolje naravno. Slobodni Strelčevi – ama ljudi dragi – uživajte za sve pare. Toliko je sada pozitivnih I podsticajnih situacija I osoba oko vas, da je prosto neverovatno da ne budete zadovoljni I ispunjeni.

Posao

I na poslu vam u ovim danima slede promene – čućete vesti I informacije koje vam idu na ruku I koje vam daju nove poslovne šanse, otvaraju nove mogućnosti. Budite fokusirani, odgovorni I strpljivi kada su obaveze, ali I saradnici u pitanju – da, hoće vam sve ovo povremeno donositi iritaciju, žurbu ili jurnjavu – ali umećete vi više nego dobro da se snađete. Ušli ste u period promovisanja I izbijanja u prvi plan, period povezivanja sa važnim ljudima – period koji menja vašu poslovnu budućnost.

Zdravlje

Nešto više obratite pažnju na grlo I pazite da se ne povredite.

Hrana

Povrće u što većim količinama, sezonsko voće koje volite. Takođe, razmislite o češćem konzumiranju meda i propolisa. I nemojte zaboraviti na hidriranje – u periodu ste kada vam je to od posebne važnosti.

JARAC (22.1.- 20.1.)   CAPRICORNUS

Ljubav

Biće zahtevan zadatak uskladiti obaveze sa ličnim životom – jer I jedno I drugo će se truditi da prevagne I da skrene fokus na sebe. Menjaće vam se raspoloženja, kao I dragoj vam osobi – pa ćete ići od totalne povezanosti I razumevanja, lake I opuštene komunikacije – do onih faza u kojima ste oboje nestrpljivi, svadljivi, nervozni. Manje talasajte a više se trudite da se prilagodite jedno drugom I uživate u tim zajedničkim lepim trenucima. Slobodni Jarčevi – neko vam lako može probuditi zainteresovanost – kroz izlaske, društveni krug, preko društvenih mreža. Komunikacija koja može da se razvija I uobličava.

Posao

Ušli ste u period većih poslovnih promena – ok, možda vam neke od njih baš I neće prijati, jer je moguće da dođe I do reorganizacije u firmi u kojoj radite, do nekih tumbanja, dobijanja novih obaveza – ali će sve to sa sobom doneti I znatno bolji finansijski momenat, kao I mogućnost da se kroz izazove značajno izdignete I dospete u prvi plan. U ovoj sedmici lako izlazite na kraj sa dinamičnom poslovnom svakodnevicom, ali I kolegama I saradnicima – očekujte dobre rezultate I zadovoljstvo postignutim.

Zdravlje

Korektno.

Hrana

Ne preskačite obroke zbog žurbe, manjka vremena. Toliko prostora možete odvojiti da pojedete nešto lagano, ukusno, kvalitetno. Apetit vam je promenljiv I jako zavisi od toga kako se trenutno osećate.

VODOLIJA (21.1.- 19.2.)   AQUARIUS

Ljubav

Umeće ukućani ili drago vam biće da vam dignu pritisak na dvesta u trenutku I da vas iznerviraju za sve pare – ali ovi “blicevi” tenzije će brzinski protutnjati, ne ostavljajući nikakve posledice. Jer, vi ste u izuzetno povoljnom periodu za dobre stvari I dešavanja između voljene osobe I vas. U periodu kada se itekako može uživati, kada strasti I radost lako pronalaze put do vas. Opustite se – a nervozu ko šiša. Slobodne Vodolije – u odličnom ste periodu ne samo za ljubav, već za svaki vid zabave, druženja I skitanja. Neka vas ne drži mesto – susretaćete osobe koje će vam prijati, sa kojima se razumete.

Posao

Previše je obaveza, ali I tenzije vezane za posao. Da se razumemo – vi se super snalazite u svemu tome, ništa ne ostaje nezavršeno, sve se obavlja u datim rokovima I bez grešaka – ali toliko ste preuzeli na sebe da je pitanje koliko ćete dugo moći da pratite ovaj tempo. Pokušajte da razmislite na koji način biste mogli olakšati sebi, kakve biste promene mogli uvesti da bi ste smanjili pritisak – da, to sada možete – samo je potrebno da uključite svu tu kreativnost I ideje koje imate. Dobra nedelja za finansije.

Zdravlje

Dobro ste, ali umorno.

Hrana

Bilo bi dobro da počnete da izbegavate slatkiše, ili da pokušate da ih zamenite voćem. Energija vam je potrebna, ali ne prazne kalorije kroz grickalice ili brzu hranu, već kroz kvalitetne i izbalansirane obroke.

RIBA (20.2.- 20.3.)   PISCES

Ljubav

Emocije su sada malo otišle u drugi plan, nema te dubine I širine koja vama prija – ali to ne znači da je pred vama loš period, niti da je ljubav nestala. Samo ćete sa partnerom funkcionisati malo drugačije – više ćete biti aktivni, više u pokretu, a moguće je I da ćete krenuti zajednički da kujete neke planove koji su od važnosti za vaš odnos. Napomena za parove I veze/brakove u kojima već duže vreme ne cveta cveće – ulazite u fazu koja traži da se donesu ozbiljne odluke ili naprave velike promene. Slobodne Ribe – odnosi započeti u ovom periodu biće zanimljivi, strasni – ali je pitanje da li će vam doneti ono što vam je potrebno.

Posao

Došli ste u period u kojem će mnogi od vas najviše truda, vremena ali I novca ulagati u privatni posao, u kojem ćete želeti da se osamostalite ili pokrenete nešto u privatnoj režiji. I jeste povoljno vreme baš za tako nešto. Što se tiče generalno poslovne sfere – ovo je nedelja koja donosi dosta jurnjave, sastanke, dogovore I bavljenje papirološkim I administrativnim pitanjima. Neka povoljna informacija ili poslovni predlog mogu doći do vas neočekivano – vredi razmisliti o tome. Novac – šareno, sa usponima I padovima.

Zdravlje

Budite oprezniji u saobraćaju.

Hrana

Umesto normalne i kvalitetne ishrane, uglavnom glad zadovoljite slatkišem, grickalicama ili brzom hranom. Ne treba vam govoriti da ovakav način ishrane ne pogoduje niti vašem zdravlju niti vašoj liniji…

Autor horoskopa: Olga Savić

Link ka fb stranici: facebook.com/olgasavicastrolog

Link ka blogu: venerasapapilotnom.com

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.