The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

U današnje vreme , kada se živi izuzetno brzim tmepom, trebali bismo na trenutak da zastanemo, osvrnemo se oko sebe i zahvalimo svemu što nam je život doneo.

Prema zenu, osnovno životno pravilo glasi: dajte da biste dobili. I ne, nije reč o novcu. Vrlo je važno da ljudima u svom okruženju poklanjate ljubav, pažnju i svoje vreme.

Zen tehnika je nešto što bi svako od nas trebao da proba u jednom trenutku svog života.

Ako ste rešeni da poboljšate kvalitet svog života, ovaj spisak stvari biste trebali da usvojite:

KVALITETAN SAN

San je važan deo života, zato ako ne spavamo dovoljno, ni život neće funkcionisati normalno.

SAOSEĆANJE

Kada naučite da vidite samo dobro u svakoj osobi, moćićete da razumete postupke drugih osoba i oprostite im neke greške umesto da zadržavate ljutnju i bes u sebi.

SKROMNOST 

Ne možete da dozvolite da ponos I ego vladaju i spreče vas da činite dobro, jer živeti ne znači samo uzimati, nego i davati.

Uvek budite spremni da pomognete drugima kada im je teško. Ovaj postupak doneće i vama dobro. Sam osećaj da ste učinili neko dobro delo je neprocenjiv.

BEZ OPTEREĆENJA

Ne dozvolite sebi da previse analizirate stvari i situacije. Ukoliko stalno razmišljate o stvarima koje vas muče nećete moći  da nađete unutrašnji mir i život če vam konstantno biti u haosu.

BEZ ŽURBE

Kroz život idite lagano. Ukoliko jurite i stalno pokušavate da dostignete nešto samo ćete praviti više grešaka. Rezultat se prave preko noći.

TAJMING

Sve stvari se dešavaju sa razlogom i u vreme koje je za njih predviđeno. Ne forsirajte stvari, jer na kraju sve dođe na svoje. Ukoliko vam nešto ne ide od ruke, opustite se i sačekajte.

Nekada je najbolje što možete da uradite da sačekate da se stvari srede.

PROŠLOST

Nikada se ne kajte zbog stvari koje su se desile i ne mogu da se promene. Prošost nas ne definiše, zbog nje postajemo jači, bolji i pametniji.

Meditacija za bolje stanje duha. Meditacija je dobra za telo i duh. Ona će vam pomoći da razbistrite misli i pronađete unutrašnji mir.

Oni koji žive po principima zena, praktikuju meditaciju nekoliko puta nedeljno po nekoliko minuta.

ŽIVITE U TRENUTKU

Budućnost nikome nije obećana i nikada ne znate šta nosi dan, a šta noć. Zato uvek uživajte u sadašnjemm trenutku i budite zahvalni za sve što sad imate, jer se lako to može preokrenuti.

 

 

 

 

 

 

Izvor: https://stil.kurir.rs

Komentari: