6 jutarnjih navika za lepši život
6 jutarnjih navika za lepši život
Foto: Viktor Hanacek I picjumbo.com

6 JUTARNJIH NAVIKA UZ KOJE ĆETE BITI ZDRAVIJI I SREĆNIJI

Ako svako jutro jedva ustajete, osećate se umorno i treba vam mnogo vremena da dodjete sebi. Ako je tako, onda niste jutarnja osoba.

Naučite da volite jutarnje buđenje jer vam to može pomoći da se osećate zdravije i srećnije. Potrudite se da sledećih 6 NAVIKA uvedete u svakodnevnicu. Sasvim je jasno da je čoveku život bolji onda kada je čovek srećniji i zadovoljniji.

TIŠINA

Svakome od nas jutro počinje užurbano i pod stresom. Gledamo da stignemo da završimo sve obaveze.  Sve će biti mnogo bolje ukoliko uvedete par minuta tištine. Jednostavno, kad ustanete sedite malo u tišini i to će vam pomoći da se fokusirate na dan unapred.

PROTEGNITE SE

Ujutru dajte svom telu dovoljno vremena da se razbudi uz pomoć istezanja. Protegnite svoje mišiće i telo i bićete spremniji za novi dan.

DIŠITE DUBOKO

Kada ustanete otvorite prozore u kući i duboko udahnite i izdahnite. Nekoliko minuta se fokusirajte na disanje, smirite se i opustite se. Dubokim udahom usporavamo puls srca, više kiseonika dospeva u krvotok i daje signal mozgu da se opusti što je odlično za dobar početak dana.

OBAVEZAN DORUČAK

Doručak je jako važan. Doručkujte dobro izbalansiran obrok koji će vam dati energiju. Pronađite namirnice koje vam odgovaraju i u kojima uživate.

PISANJE ZAHVALNOSTI

Pisanjem dnevnika zahvalnosti odvajate vreme samo za sebe. Pomaže vam da se fokusirate na ono što zaista vredi, upoznajete bolje samog sebe i samim pisanjem na čemu ste zahvalni postaje vam jasnije šta tačno želite u svom životu. Treba da pišete listu stvari na kojima ste zahvalni, ono što smatrate sebi veoma važnim. Možete pisati kako ste zahvalni na partneru koji vas ceni i podržava, na savršenoj jutarnjoj kafi ili ste zahvlni jer je danas bio divan i sunčan dan! Dovoljno je da se opustite, stavite smešak na lice i pustite olovku da piše!

POZITIVNO RAZMIŠLJENJE

„Kakve su ti misli, takav ti je život“.

Vrlo je bitno misliti pozitivno i biti pozitivan. U svakom momentu možete pronaći nešto pozitivno i upravo je to put do srećnog i mirnog života – lep i sunčan dan, miris kafe ili divna muzika za odličan početak dana!

Zamišljajte da se u vašem životu sve odvija onako kako biste vi voleli, verujte u sebe i kad god možete – smejte se.

ZAPAMTITE – Pozitivno razmišljanje je dobar početak svih lepih stvari!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.