BILJKE KOJE AKTIVIRAJU I USKLAĐUJU VAŠE ČAKRE
BILJKE KOJE AKTIVIRAJU I USKLAĐUJU VAŠE ČAKRE
Foto: unsplash.com/@linataly1

7 SVETIH BILJAKA KOJE AKTIVIRAJU I USKLAĐUJU VAŠE ČAKRE

Vaše čakre su u stanju pripravnosti i čekaju da vi aktivirate njihovu energiju, a to jednostavno možete učiniti s ovim svetim biljkama. Koristite ovaj vodič kako bi aktivirali i uskladili svojih 7 čakri sa 7 svetih lekovitih biljaka.

ČAKRE su centri moći u vašem telu. Upoređuju se sa zatvorenim pupoljcima lotosovih cvetova, koji se mogu otvoriti svim svojim potencijalom kada znamo kako da ih aktiviramo. Kundalini je još jedan hinduistički koncept energije koja leži u dnu kičme, između korenske i sakralne čakre, kao smotana uspavana zmija koja može da se odmota i oslobodi svoju energiju kada je to potrebno. Kundalini energija može spiralno da putuje kičmom kroz sve čakre.

Neuravnoteženost u čakrama dovodi do osećaja nezadovoljstva. Joga i meditacija mogu da se koriste za otvaranje čakri, tako da se aktiviraju i usklade. Još jedan način usklađivanja čakri je korišćenje svetog lekovitog bilja koje može da se koristi za čajeve, mirisne štapiće, ulja i začine, i u aromaterapiji.

Pogledajmo koje su to SVETE BILJKE koje mogu da otvore i usklade vaše čakre.

#1 Aktivirajte i uskladite svoju korensku čakru sa KORENOM OD MASLAČKA.

Korenska čakra nalazi se na dnu kičme u blizini trtice. Crvene je boje i povezuje vas s fizičkom stvarnošću. Čaj napravljen od korena maslačka odličan je za uzemljenje korenske čakre. Vaša korenska čakra je odgovorna za aktiviranje fokusa na sadašnji trenutak i osigurava sve što je potrebno za vaš opstanak.

#2 Aktivirajte i uskladite svoju sakralnu čakru sa NEVENOM.

Sakralna čakra je odgovorna za seksualnost. Narandžaste je boje i nalazi se ispod pupka. Sveta biljka nevena može da se koristi kako bi se postigla ravnoteža reproduktivnog sistema i aktivirala ova čakra.

#3 Aktivirajte i uskladite svoj solarni pleksus sa RUZMARINOM.

Solarni pleksus je mesto gde se pojavljuje „onaj osećaj u stomaku“ – instinkt. Ovaj energetski centar odgovoran je za emocionalno zdravlje i sistem za varenje. Predstavljen je žutom bojom. Koristite ruzmarin kada pečete povrće na žaru ili kada ga pržite. Sveta biljka ruzmarin poboljšava varenje i uravnotežuje i usklađuje ovu čakru.

#4 Aktivirajte i uskladite svoju srčanu čakru sa GLOGOVIM BOBICAMA.

U eksperimentu koji je istraživao uticaj eteričnih ulja na srčanu čakru, istraživači su otkrili da masaža uljima i aromaterapija normalizuju krvni pritisak i poboljšavaju ukupnu aktivnost autonomnog nervnog sistema. Možete koristiti čaj od glogovih bobica za aktivaciju i usklađivanje srčane čakre i sistema krvnih sudova.

#5 Aktivirajte i uskladite svoju grlenu čakru sa ALGAMA.

Grlena čakra se aktivira kada komuniciramo i plave je boje. Povezana je sa štitnom žlezdom, kojoj je potreban jod za normalno funkcionisanje. Alge se od davnina koriste za poboljšanje funkcije štitne žlezde. Alge takođe sadrže i mnoge druge esencijalne hranljive materije i minerale koji pomažu telu. Grlena čakra će vam biti zahvalna ako u svoju ishrane uvrstite alge.

#6 Aktivirajte i uskladite svoju čakru trećeg oka sa VIDOVOM TRAVOM (vidac).

Čakra trećeg oka je povezana s odlučivanjem i jasnom vizijom. Ova čakra je duboke indigo boje i može se aktivirati s vidovom travom. Možete je koristiti kao začin ili kao čaj.

#7 Aktivirajte i uskladite svoju krunsku čakru sa LAVANDOM.

Studija o uporabi eteričnih ulja i njegovog uticaja na stres pokazuje da se broj otkucaja srca smanjio uz korišćenje eteričnih ulja i aromaterapije, što je dovelo do smanjenja stresa kod pacijenata. Smanjenje stresa je korisno za aktiviranje i usklađivanje krunske čakre, a korišćenje svete biljke lavande doprinosi njenom otvaranju. Spajanje s božanskim i svojom beskrajnom snagom ključno je za krunsku čakru. Predstavljena je ljubičastom bojom i aktivira je miris lavande.

Izvor: atma.hr

Recept za šnicle u sosu od senfa
Sledeći artikal
ŠNICLE U SOSU OD SENFA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.