OVO SU TAJNE MENTALNO SNAŽNIH ŽENA
OVO SU TAJNE MENTALNO SNAŽNIH ŽENA

7 TAJNI MENTALNO SNAŽNIH ŽENA

Svi se u nekom trenutku moramo, u izvesnoj meri suočiti I boriti sa problemima kao što su depresija I anksioznost. Ljudi koji se nikada nisu borili sa ovakvim problemima je veoma malo.

Međutim, uz malo prakse I namere ka ostvarivanju svesnosti možete ostvariti veliki napredak ili se čak izdignuti iznad izazovnih životnih okolnosti.

Postoji mnogo načina da se postane mentalno snažna žena. Donosimo vam 7 stvari koje svako može uvrstiti u svoj život, a koje vam mogu pomoći da postanete mentalno snažni.

  1. Volite sebe, iznad svega. Možda ćete osetiti nešto čudno u grudima zbog ideje da volite sebe. Ne brinite. To se dešava skoro svima. Ali, činjenica je da je veoma teško voleti druge ako ne volite sebe.
  2. Naučite da budete I slabi I snažni. Sposobnost da vidite svet iznad crno – belih nijansi deo je mentalne snage. Mnogi pripisuju slabost stvarima koje su “mekane”, a moć stvarima koje su snažne. Ali, to je crno – belo razmišljanje. Ne samo da je moguće već je I potrebno biti slab I snažan kako bi se održala ravnoteža I mentalna snaga.
  3. Nastavite dalje, čak I kada je teško. Odustajanje je verovanje da nemate ono što je potrebno I da ne možete izdržati. Ono je protkano sumnjom u sebe I beznađem. Mentalno snažne žene uvek se nadaju. Poznato im je da ništa nije trajno I razumeju da iz izazovnih situacija mnogo toga mogu da nauče.
  4. Nemojte se zadovoljavati onim što nije dovoljno dobro. Ozbiljno. Osim, naravno, ako ne osećate naklonost prema potcenjenosti I uživate u dubokoj ogorčenosti koja raste s vremenom. Tada možete. To nije način da budete mentalno snažni (I samima vam je jasno).
  5. Kažite “NE”, bez oklevanja. Ako vam intuicija govori da nešto nije u redu, onda je to zaista tako. Mentalno snažne žene znaju da imaju mogućnost da odbiju sve što nije dobro za njih. One su svesne da NE nije vulgarna reč.
  6. Eliminišite negativne ljude iz svog života. Naravno, ovo je lakše reći nego uraditi. Pogotovo ako je negativna osoba sastavni deo vašeg života. Ali, to je izvodljivo. Negativne osobe će ostati u vašem životu sve dok im dajete ono što žele. To može početi sa novcem, prijateljstvom, automobilom … Ali, na kraju, to će postati vaše vreme, vaša pažnja I vaša energija. To je težak danak na vaše mentalno stanje I to vam nije potrebno.
  7.  Pohvalite sebe, umesto da čekate odobrenje od drugih. Pod pohvalama ne mislimo na hvalisanje. Međutim, ako cenite sebe zbog dostignuća ili pozitivnih dela, to je deo režima koji praktikuju mentalno snažne osobe. Drugim rečima, to je zdravo! Ovo je potpuno drugačije od korišćenja samokritika I ličnog degradiranja, a koje ima za cilj privlačenje pozitivnih komentara od strane drugih ljudi. I to je mnogo manje zdravo.

“Tvoja verovanja postaju tvoje misli,

Tvoje misli postaju tvoje reči,

Tvoje reči postaju tvoji postupci,

Tvoji postupci postaju tvoje navike,

Tvoje navike postaju tvoje vrednosti,

Tvoje vrednosti postaju tvoja sudbina.”

~ Mahatma Gandi ~

I time je sve rečeno.

Izvor: https://www.minimagazin.info

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.