The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Sasvim je normalno da u toku dana osetimo pad energije, bilo da smo na poslu, u školi ili na nekom drugom mestu. Ponekad se čak desi da dan počne “u minusu”. Kad se tako nešto desi, zastanite i resetujte se.

Kada izgubite fokus i perspektivu, duboko udahnite i izdahnite do kraja. Ponekad je samo osvežavanje tela kiseonikom dovoljno. Ipak, ponekad je potrebno više od toga.

MANTRA je rečenica ili reč koja se ponavlja u kontinuitetu u cilju poboljšanja koncentracije ili meditacije. Mantre usporavaju um tako što nam daju reči na koje se fokusiramo, dok se mozak oslobađa od spoljašnjih distrakcija i briga.

Evo nekih podsticajnih mantri koje možete isprobati kada vam treba pomoć da pregurate dan. Odaberite jednu, sve, ili bilo koju kombinaciju – šta god vam leži. Ponavljajte mantre uz udah i izdah (ili udahe i izdahe), neka ih vaš um i telo upiju, i primećujte promene.

1. Imam strast, imam svrhu.

Zastanite na trenutak i prepoznajte strasti u svom životu i setite se da ste tu sa svrhom ispunjenja svojih strasti, svaki dan.

2. Emitujem svoju svetlost i pratim svoje blaženstvo. Ovaj dan mi donosi radost.

Vi ste sjajna zvezda. Sijajte tako da svi vide vašu svetlost, i osetite kako svetlost ovog novog dana obasjava vas.

3. Poptuno sam prisutna/prisutan u ovom danu.

Uključite se i fokusirajte se. Uprkos svemu što se događa oko vas, doživite svaki trenutak kao ono što jeste – neuhvatljivi trenutak. Dozvolite sebi da proživite svaki trenutak u potpunosti.

4. Napajam se svojom unutrašnjom svetlošću i snagom. Moja moć mi je dostupna.

Kada osećamo slabost, umor, iscrpljenost i mislimo da smo završili sa današnjim danom, setimo se koliko toga imamo da damo. Uđite duboko u sebe i nađite svoje rezerve moći – sjajnu, blistavu svetlost. Pristupite ovom potencijalu i primetite kako vam daje snagu i motivaciju.

5. Negujem svoj duh, a moj duh neguje mene.

Razmišljajte o stvarima koje radite a koje vas ispunjavaju. Prepoznajte kako vam te stvari donose blaženstvo.

6. Verujem u sebe. Verujem sebi.

Verujte u svoje strasti, svoju svrhu, svoju svetlost, svoje blaženstvo, svoju snagu, svoju moć, svoj duh. Verujte sebi i samo napred!

7. Ja sam dovoljna/dovoljan.

Kroz šta god da prolazite, dovoljni ste. Vi ste dovoljni.

8. Univerzum mi čuva leđa.

U sebi već imate sve što vam je potrebno za uspeh. Dok idete napred i osvajate svet, znajte da vam univerzum čuva leđa.

Ove mantre imaju dosta prostora za proširenje. Ako vam neke druge reči dođu, razvijte ih i napravite sopstvenu mantru.
Ove mantre su jedna vrsta pozitivnih afirmacija, i one su efikasne – što više svetlosti emitujete, to se više svetlosti reflektuje ka vama. Što vise pozitivnih vibracija odašiljete, to vam se više pozitivnog vraća i divne stvari će vam se događati svakog dana.

Koja je vaša omiljena mantra?

 

 

 

Izvor: http://jogaportal.com

Komentari: