Ovladajte ovim tehnikama i poboljšajte život!
Ovladajte ovim tehnikama i poboljšajte život!
Foto: Artem Beliaikin I flickr.com

9 ZEN PRAVILA: Ovladajte ovim tehnikama i poboljšajte život!

U današnje vreme , kada se živi izuzetno brzim tempom, trebali bismo na trenutak da zastanemo, osvrnemo se oko sebe i zahvalimo svemu što nam je život doneo.

Prema zenu, osnovno životno pravilo glasi: dajte da biste dobili. I ne, nije reč o novcu. Vrlo je važno da ljudima u svom okruženju poklanjate ljubav, pažnju i svoje vreme.

ZEN TEHNIKA je nešto što bi svako od nas trebao da proba u jednom trenutku svog života. 

Ako ste rešeni da poboljšate kvalitet svog života, ovaj spisak stvari biste trebali da usvojite:

#1 KVALITETAN SAN

San je važan deo života, zato ako ne spavamo dovoljno, ni život neće funkcionisati normalno.

#2 SAOSEĆANJE

Kada naučite da vidite samo dobro u svakoj osobi, moćićete da razumete postupke drugih osoba i oprostite im neke greške umesto da zadržavate ljutnju i bes u sebi.

#3 SKROMNOST

Ne možete da dozvolite da ponos i ego vladaju i spreče vas da činite dobro, jer živeti ne znači samo uzimati, nego i davati.

Uvek budite spremni da pomognete drugima kada im je teško. Ovaj postupak doneće i vama dobro. Sam osećaj da ste učinili neko dobro delo je neprocenjiv.

#4 BEZ OPTEREĆENJA

Ne dozvolite sebi da previše analizirate stvari i situacije. Ukoliko stalno razmišljate o stvarima koje vas muče nećete moći  da nađete unutrašnji mir i život če vam konstantno biti u haosu.

#5 BEZ ŽURBE

Kroz život idite lagano. Ukoliko jurite i stalno pokušavate da dostignete nešto samo ćete praviti više grešaka.  Rezultat se prave preko noći.

#6 TAJMING

Sve stvari se dešavaju sa razlogom i u vreme koje je za njih predviđeno. Ne forsirajte stvari, jer na kraju sve dođe na svoje. Ukoliko vam nešto ne ide od ruke, opustite se i sačekajte.

Nekada je najbolje što možete da uradite da sačekate da se stvari srede.

#7 PROŠLOST

Nikada se ne kajte zbog stvari koje su se desile i ne mogu da se promene. Prošost nas ne definiše, zbog nje postajemo jači, bolji i pametniji.

#8 MEDITACIJA ZA BOLJE STANJE DUHA

Meditacija je dobra za telo i duh. Ona će vam pomoći da razbistrite misli i pronađete unutrašnji mir.
Oni koji žive po principima zena, praktikuju meditaciju nekoliko puta nedeljno po nekoliko minuta.

#9 ŽIVITE U TRENUTKU

Budućnost nikome nije obećana i nikada ne znate šta nosi dan, a šta noć. Zato uvek uživajte u sadašnjemm trenutku i budite zahvalni za sve što sad imate, jer se lako to može preokrenuti.

Izvor: stil.kurir.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.