The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Nemate vremena za dugotrajno vežbanje? Ova jednominutna vežba spas je za sve kojima prenatrpani raspored "koči" fizičku aktivnost.

Jednominutna vežba za celo telo sjajna je i korisna zato što aktivira sve velike skupine mišića u telu, izvodi se bez pauze između poteza i lako ćete je ‘ugurati’ u svoj prenatrpani raspored.

"Fitnes stručnjak Keli Roberts osmislila je vežbu za sve ljude koji ne mogu da nađu vremena za fizičku aktivnost."

Ne očajavajte ako vam u početku bude trebalo koji minut više. Kada uđete u formu, bez problema ćete je svladati za 60 sekundi. Cilj je da vežbu koju je osmislila Keli Roberts napravite što više puta tokom dana - svako od nas ima dužnost da redovno iskoristi minut vremena za sebe i svoje zdravlje.

Kada dođete u formu, možete je izvoditi u dužim intervalima od 10 minuta. Tada će vežba postati vaš saveznik u mršavljenju jer ćete vežbati s jačim intenzitetom i podstaknuti metabolizam na brži rad.

1. Pozicionirajte telo u čučanj i stavite ruke ispred svojih nogu. Pridržavajte su rukama za tlo i zatim ispružite noge dok telo ne bude u položaju za rađenje sklekova. Stegnite trbušne mišiće i zadržite ovaj položaj 10 sekundi. 

2. Napravite dva skleka, skokom ili povlačenjem nogu prema prsima vratite se u prvobitni čučanj i zatim ponovite ovaj potez (2 skleka – čučanj) još dva puta. 

3. Legnite na stomak, izravnajte noge i ispružite ruke ispred sebe. Zatim istovremeno malo podignite ruke i noge iznad zemlje i zadržite taj položaj 10 sekundi. 

4. Legnite na leđa, stavite ruke iza glave, podignite noge u vis i savijte ih u kolenima pod uglom od 90 stepeni. Malo podignite glavu i ramena. Zatim desnim ramenom krenite prema levom kolenu i istovremeno ravno ispružite desnu nogu. Ponovite vežbu s drugom stranom tela (levo rame prema desnom kolenu uz ispruženu levu nogu). Ponovite 5 puta. 

 

 

 

 

 

Izvor: https://zadovoljna.dnevnik.hr

Komentari: