JEDNOMINUTNA VEŽBA ZA CELO TELO

Nemate vremena za dugotrajno vežbanje? Ova jednominutna vežba spas je za sve kojima prenatrpani raspored „koči“ fizičku aktivnost.

Jednominutna vežba za celo telo sjajna je i korisna zato što aktivira sve velike skupine mišića u telu, izvodi se bez pauze između poteza i lako ćete je ‘ugurati’ u svoj prenatrpani raspored.

Fitnes stručnjak Keli Roberts osmislila je vežbu za sve ljude koji ne mogu da nađu vremena za fizičku aktivnost.“

Ne očajavajte ako vam u početku bude trebalo koji minut više. Kada uđete u formu, bez problema ćete je svladati za 60 sekundi. Cilj je da vežbu koju je osmislila Keli Roberts napravite što više puta tokom dana – svako od nas ima dužnost da redovno iskoristi minut vremena za sebe i svoje zdravlje.

Kada dođete u formu, možete je izvoditi u dužim intervalima od 10 minuta. Tada će vežba postati vaš saveznik u mršavljenju jer ćete vežbati s jačim intenzitetom i podstaknuti metabolizam na brži rad.

1. Pozicionirajte telo u čučanj i stavite ruke ispred svojih nogu. Pridržavajte su rukama za tlo i zatim ispružite noge dok telo ne bude u položaju za rađenje sklekova. Stegnite trbušne mišiće i zadržite ovaj položaj 10 sekundi. 

2. Napravite dva skleka, skokom ili povlačenjem nogu prema prsima vratite se u prvobitni čučanj i zatim ponovite ovaj potez (2 skleka – čučanj) još dva puta. 

3. Legnite na stomak, izravnajte noge i ispružite ruke ispred sebe. Zatim istovremeno malo podignite ruke i noge iznad zemlje i zadržite taj položaj 10 sekundi. 

4. Legnite na leđa, stavite ruke iza glave, podignite noge u vis i savijte ih u kolenima pod uglom od 90 stepeni. Malo podignite glavu i ramena. Zatim desnim ramenom krenite prema levom kolenu i istovremeno ravno ispružite desnu nogu. Ponovite vežbu s drugom stranom tela (levo rame prema desnom kolenu uz ispruženu levu nogu). Ponovite 5 puta. 

Izvor: https://zadovoljna.dnevnik.hr

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.