Recepti za kombinovanje eteričnih ulja koja će vas relaksirati i popraviti raspoloženje
Recepti za kombinovanje eteričnih ulja koja će vas relaksirati i popraviti raspoloženje
Foto: pexels.com/@karolina-grabowska

MIRISI I ETERIČNA ULJA UZ KOJE ĆETE POSTIĆI SVE ŠTO ŽELITE

Otkrivamo vam drevne recepte za kombinovanje eteričnih ulja koja će vas relaksirati, popraviti raspoloženje ali i dodati svežu dozu seksepila…

Eterična ulja imaju široku primenu, a različitim kombinacijama postižu se efekti lečenja, podmlađivanje, revitalizacija tela. U svakodnevnoj upotrebi mogu nam pomoći da se opustimo, relaksiramo i brzo podignemo nivo životne energije i sreće uopšte. Ono što uvek možete sami da uradite jeste da uživate u blagotvornom dejstvu aromaterapije koje pruža inhalacija. Nabavite jednu aroma lampu i stavite u nju malo vode i svega dve do tri kapi nekog ulja.

Za lakše disanje: nana, eukaliptus, bor. 
Za osveženje i buđenje: narandža, limun, mandarina, grejpfrut. 
Za opuštanje i protiv nervoze: lavanda, smilje, melisa, valerijana. 
Za intimnu atmosferu: ylang-ylang, ruža, sandalovo drvo, ambra, lavanda, vanila.

Napravite ulje za masažu

Za opuštanje u intimnim trenucima: u 100 ml baznog ulja od badema, masline ili lešnika sipajte tri do pet kapi ylang-ylang eteričnih kapi i uradite masažu celog tela.

Osvežite svoj stan

Ako želite da osvežite prostor u kome boravite: u flašicu prskalicu sipajte 500 ml vode i dodajte od 7 do 10 kapi eteričnog ulja eukaliptusa. Umesto njega možete staviti i nanu, ali nemojte mešati ova dva ulja jer ćete anulirati dejstvo.

Eterična ulja i čakre

Mirisi sami po sebi imaju ogromnu moć, a kada se ona udruži sa energijom koja zrači iz sedam čakri na našem telu, mogu vam pomoći da postignete mnogo toga. Evo nekih predloga za različite situacije..

Ako želite da delujete privlačnije svom dragom stavite jednu kap eteričnog ulja ylang-ylang na prst, a zatim je razmažite na šestu čakru (to je tačka koja se nalazi tačno između vaših obrva).

Ako želite da ostavite dobar utisak na sastanku stavite kap eteričnog ulja od ruže na „srčanu čakru“, koja se nalazi tačno između vaših grudi. Ako ste uznemireni, možete dodati i kap lavande, koja će vas opustiti.

Ako želite da se pažnja ljudi usmeri na vas jedna kap ylang-ylang ulja na krunskoj čakri (tačka na vrhu temena) može učiniti čuda i usmeriti sve poglede u vašem pravcu.

Ako želite da povećate seksualnu energiju jedna kap ylang-ylang ulja na drugoj čakri, koja se nalazi na dva prsta prsta ispod pupka. Ovo isto ulje, takođe, možete sipati na jastuk, u aroma lampu ili kapnuti na sveću.

Ako želite da zavedete novog muškarca jednu kap jasminovog ulja stavite na šestu čakru, između svojih obrva.

Izvor: cosmopolitan.rs

RECEPT ZA KREM ČORBU OD TIKVICA
Sledeći artikal
KREM ČORBA OD TIKVICA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.