Moćna asana koja pokreće limfu i eliminiše toksine i višak tečnosti
Moćna asana koja pokreće limfu i eliminiše toksine i višak tečnosti
Foto: keralatourism.org

OVA JOGA VEŽBA LEČI CELULIT: moćna asana koja pokreće limfu i eliminiše toksine i višak tečnosti

Niste sigurni kada ili kako tačno se to dogodilo, ali čini vam se da je narandžina kora tj. celulit na vašim bedra i zadnjici? Na svu sreću postoji odličan, jeftin i zdrav način kako ponovo dobiti glatku, čvrstu i zategnutu kožu – joga.

Osim što je korisna za opuštanje, joga dokazano pomaže u borbi protiv celulita. Studije sa Harvarda su dokazale kako je vežbanje joge najefikasniji način za poboljšanje protoka limfe, za eliminaciju toksina i smanjenje zadržavanja tečnosti u telu. Joga donosi povećanu gipkost, koža postaje elastičnija i blistavija, definišu se i povećavaju mišići, a sve se to odražava na opšem stanju tela koje postaje, mlađe i vitalnije. Uz to joga poboljšava celokupnu muskulaturu tela i jača imunološki sistem.

Ukoliko se uz to promeni i način ishrane – izbaci se šećer i svi rafinisani proizvodi i ako se pokušate da hranite na što zdraviji i prirodniji način – sveže voće i povrće bez previše začina, semenke i orašasti plodovi, sveži nemasni sirevi…, uz izvođenje čišćenja tela tj. detoksikacije, poboljšano zdravlje i lepota fizičkog tela postaće zapravo ogledalo unutrašnje čistoće i mira, a unutrašnje zadovoljstvo je to koje ženi daje onaj poseban sjaj i lepotu koju ne može da umanji niti trag celulita.

Od nekoliko poza joge koje su dobre za ovu svrhu, donosimo vam najefikasniju.
Svakodnevno praktikujte sledeću pozu (možete kombinovati i s drugim joga pozama) oko 20 minuta kako biste vidno popravili stanje.

Ako ne možete svakodnevno, vežbajte bar 20 minuta tri puta nedeljno.

Kombinujte s jogom, trčanjem i vežbama snage (čučnjevi, iskoraci). Ako imate vremena, ubacite i kratku samomasažu kritičnih zona na suvo (suva četka ili frotir) ili nekim omiljenim uljem ili kremom.

Vežbu morate da raditi što je smirenije i sporije. Rezultati su vidljivi već za mesec dana!

  1. Zauzmite stav uskog raskoraka.
  2. Stavite ruke na kukove, desnu nogu savite u kolenu i je podignite prema gore.
  3. Laganim pokretima, dvadeset puta gurnite petu prema stropu.
  4. Kada završite s podizanjem pete prema gore, desnom rukom se uhvatite za desni skočni zglob.
  5. Povucite nogu što više prema gore, istovremeno podižući gornji deo tela i levu ruku uvis.
  6. U tom položaju ostanite dvadesetak sekundi pri tome vodeći računa o pravilnom disanju. Duboko ritmično disanje pri izvođenju položaja potiče hormonalnu ravnotežu i donosi veću količinu kiseonika u telo, koji je neophodan u borbi protiv sagorevanja masnoća.
  7. Vratite se u početni položaj i vežbu ponovite i na drugoj nozi.
Foto: atma.hr

Izvor: lovesensa.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.