The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Stidljiva i rasejana deca postaju usredsređena zahvaljujući jogi, dok agresivnu i nemirnu decu ona smiruje…

Studije pokazuju da vežbanje uopšte povećava dečije smopoštovanje, samopouzdanje, te psihološku i fizičku dobrobit. Jedan od glavnih aspekata joge – uraditi više sa manje napora – uči decu i tome da ostanu što opušteniji tokom pasivnih i aktivnih vežbi.

To će ih, posledično, učiti i kako da ostanu opušteni i u svakodnevnim životnim aktivnostima. Uz sve to, joga za decu je i zabavna. Mnoge vežbe i položaji podsećaju na životinje koje deca vole da imitiraju.

 

Predstavljamo tri položaja u kojima će uživati!

 

   1. Asana – drvo

Stanemo uspravno ispojimo stopala, opružimo ruke na dole uz telo sa dlanovima okrenutim ka butinama; zategnemo kolena i laktove; ispravimo ledja, gledamo pravo napred; zamišljamo da smo visoki, čvrsti kao planina; savijemo desno koleno i stopalo savijene noge stavimo na unutrašnju stranu leve butine.

Kada postignemo stabilnost, podižemo ruke iznad glave sa spojenim dlanovima; vratimo se u asanu-planina i ponovimo to isto na drugu stranu.

Efekti: ova asana jača mišiće ramenog pojasa, mišiće nogu, poboljšava koncentraciju i ravnotezu; deca je vrlo rado izvode drvo ih asocira na rast!

 

   2. Asana – zmija

Legnemo na stomak, spojimo noge, ispružimo prste, stavimo dlanove sa strane kod grudi sa prstima prema napred.

Zatim podignemo grudi i stomak sa podloge i zabacimo glavu unazad, zategnemo mišiće duž kičmenog stuba i trudimo se da ne podizemo butine sa podloge jer je tada efekat najbolji.

Efekat: odlična asana za jačanje paravertebralne muskulature i povećanje njene elastičnosti, a samim tim popravlja držanje kod dece!

 

   3. Asana – junak

Sednemo na pod sa obe noge savijene u nazad, kukovi su na podu izmedju stopala ili na spojenim petama, u zavisnosti od mogućnosti deteta, kolena su spojena a ledja prava, zatim raširimo kolena i spojimo palčeve na nogama; savijemo se napred, spustimo čelo na pod ne podižući karlicu!

Efekat: koriguje i ispravlja ravna stopala, jača skočne zglobove, otklanja bol, grčeve i umor nogu; čini kolena i skočne zglobove elastičnim; isteze mišiće kičmenog stuba, ramenog pojasa, potpomaže varenje i smiruje um.

 

 

 

 

 

 

Izvor: http://www.lovesensa.rs 

Komentari: