The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Duhovni vođa jogin Bhajan smatrao je da se vežbom jednominutnog daha razvija saradnju između dve hemisfere mozga i gradi intuicija. Jednominutni dah, takođe, oslobađa um svih briga i stavlja ga pod kontrolu jogina. Kako biste pravilno izveli ovu tehniku, potrebno je da se pridržavate sledećih saveta.

Neka vam leđa budu ispravljena, a brada blago spuštena ka grudima. Podignite grudni koš i dišite duboko kako biste pripremili telo i um za vežbu jednominutnog daha. Vežba jednominutnog daha ima 3 ciklusa jednakog trajanja. Osnovno pravilo je da 20 sekundi udišete vazduh, zatim da 20 sekundi držite vazduh u sebi i, na kraju, 20 sekundi izdišete vazduh.

Dišite sporo i duboko, tako što ćete prvo povući vazduh ka donjem delu pluća, zatim srednjem, i na kraju ka gornjem delu, kako biste bili sigurni da su cela pluća ispunjena vazduhom. Neka vam oči budu zatvorene. Nakon što završite sa ovom tehnikom, nastavite da dišete normalno.

U ovoj vežbi je važno da budete strpljivi. Ne morate odmah početi sa ciklusima koji će trajati po 20 sekundi. Počnite tako što će svaki ciklus trajati 5 ili 10 sekundi a onda polako produžavati to vreme.

Jogin Bhajan je, takođe, smatrao da ukoliko upražnjavate ovu tehniku 31 minut tokom dana, bićete u stanju da kontrolišete sve ćelije u svom telu. Ukoliko praktikujete ovu vežbu disanja 62 minuta dnevno, dostići ćete mudrost i stabilnost.

 

 

 

 

Izvor: www.lovesensa.rs

Komentari: