The current Bet365 opening offer for new customers is market-leading bet365 mobile app You can get a free bet right now when you open an account.

Meditacija je specijalna tehnika čiji je cilj olakšati vam put samospoznaje. Kroz meditaciju gradite most koji povezuje vaše niže JA, sa vašim višim JA. Meditacijom otkrivate svoju suštinu. Pomaže vam u rešavanju svakodnevnih životnih problema.

Meditiranjem možete značajno da poboljšate metalno, emocionalni i fizičko zdravlje.

Za ispravnu meditaciju su bitna koncentracija i relaksacija. Pola sata redovne meditacije svakog dana je minimum ako želite da doživite pozitivne promene u svom životu.

Meditaciju najčešće povezujemo sa jogom. Jedan od principa joge je pranayama ili vežba disanja koja promoviše pravilno disanje. 

Transcendentalna meditacija je vrsta meditacije gde dvadesetak minuta sedite zatvorenih očiju i dubokim disanjem opuštate um i telo i pronalazite svoj unutrašnji mir.

Meditirati možete i u pokretu, dok šetate ili trčite uskladite vaše disanje sa pokretima tela. Neki kažu da možete meditirati i dok jedete, dugotrajnim fokusom na žvakanje svakog zalogaja.

Položaj vašeg tela tokom meditacije nije od presudnog značaja, važno je da je vama udobno. Možete ležati, sedeti na podu ili stolici kako god vama prija. Nemojte ukrštati vaše telo, budite opušteni.

Onda kada su vam emocije u grču i samo telo je u grču, kada osećate negativne emocije, probajte da zatvorite oči i da dišete duboko.

U trenutku meditacije ste sami sa sobom, praznih misli, u nekom svom svetu i potpuno slobodni. 

 

 

Komentari: