NAJVAŽNIJA FENG SHUI PRAVILA PRE PRESELJENJA U NOVU KUĆU
NAJVAŽNIJA FENG SHUI PRAVILA PRE PRESELJENJA U NOVU KUĆU
Foto: designyourhome.art

5 NAJVAŽNIJIH FENG SHUI PRAVILA PRE PRESELJENJA U NOVU KUĆU

Pre nego što donesete važnu odluku kao što je preseljenje ili kupovina kuće, proverite da li ste pronašli dobar izvor pozitivne energije gde ćete u harmoničnoj atmosferi moći da stvarate najlepše trenutke sa svojim najbližima…

Kupovina kuće ili preseljenje je svakako jedna od najvažnijih odluka koje porodica može doneti! Da li ste izabrali dobru lokaciju I da li će vašim ukućanima biti prijatno u njoj samo su neka od pitanja.

Ukoliko poslušate šta vam feng shui stručnjaci savetuju da uradite pre nego što izaberete dom, budite sigurni da ćete osigurati mir i harmoniju za vas i vašu porodicu.

Pogledajte 5 najvažnijih feng shui saveta na šta treba obratiti pažnju kada birate svoj budući dom:

DOBRA LOKACIJA I PRIJATAN KOMŠILUK

Po feng shuiju, lokacija veoma je važna jer će to doneti dobru ili lošu energiju u dom. Čiste ulice, dobar komšiluk su prvi znak da ste na dobrom putu. Pogledajte i da li je dvorište iza kuće veće od dvorišta ispred, savetuju feng shui učitelji.

SNAŽNA ULAZNA VRATA

Bilo da se radi o ulaznim kućnim vratima ili vratima vaše kancelarije obavezno poslušajte savete da izaberete snažna vrata. Po feng shuiju, kuća dobija či energiju kroz vrata tako da što su snažnija vrata snažnija i bolja energija će dočekati ukućane.

Evo kako ona treba da izgledaju:

  • dobra i očuvana
  • bez škripanja pri otvaranju
  • ispred njih se ne nalazi kanta za smeće ili bilo koja prepreka
  • propocionalna ostatku kuće
  • ofarbana u lepu boju

Proverite i sva ostala vrata u kući

Kada jednom pustite pozitivnu energiju da uđe kroz vrata, potrudite se da ona ne izađe kroz neka druga! Po feng shui pravilima, vrata u kući ne treba da budu jedna preko puta drugih, na ovaj način će energija lako ući u kuću, ali isto tako i izaći.

PRIJATNO PREDSOBLJE

Šta vidite kada uđete u kuću? Da li je to zid ili su to stepenice? Vrata kupatila?

Ulazna vrata se nazivaju “Usta či energije” što znači da će kroz njih ući ili izaći sve dobro ili loše. Stepenice postavljene ispred vrata, donose lošu energiju, ali i vrata kupatila. Predoblje doma treba da bude prijatno za oči i gosta koji ulazi. Po feng shuiju, predsoblje treba urediti na sledeći način

Okrugli sto sa malom lampom i cvetom u vazi je odlična dekoracija za predsoblje i dobar način da poželite dobrodošlicu gostima, ali i pozitivnoj energiji. Ukoliko vam je predsoblje malo, izaberite tepih u nekoj vibrantnoj boji ili na zid okačite neko lepo autentično umetničko delo.

Dobar raspored prostorija po feng shuiju: gde se nalaze kuhinja, kupatilo, spavaća soba

Plan kuće je verovatno nešto što potencijalni kupci ili osobe koje žele da se iznajme prostor prvo razmatraju. Pre nego što pogledate šta se nudi morate znati šta želite? 

Za dobru energiju u domu, kuhinja ne treba da bude odmah do ulaznih vrata, dok je veoma važno i da svoju spavaću sobu uredite po feng shuiju. Imajte na umu da feng shui učitelji upozoravaju da ogledalo ne sme biti preko puta vašeg kreveta!

Kupatilo u središtu doma donosi lošu energiju, ali vodite računa da i ne bude odmah do spavaće sobe jer i to nije najbolje rešenje. 

Izvor: lepaisrecna.mondo.rs

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.