Otkrijte kako da u par koraka očistite dom po feng shuiju
Otkrijte kako da u par koraka očistite dom po feng shuiju
Foto: artandhome.net

7 KORAKA DA OČISTITE DOM PO FENG SHUI PRAVILIMA

Po drevnim feng shui principima, čist i uredan dom je od presudnog značaja. Neuredna kuća, prašina i monoton prostor bez novih ideja doneće zastoj na svim poljima. Pokrenite Či energiju u domu i očistite ga pomoću saveta feng shui učitelja…

#1 Rešite se nereda

Za početak velikog čišćenja, prvo se rešite nereda, kako u svom domu, tako i u kolima, na poslu! Feng shui stručnjaci predlažu da unesete svetlije boje i detaljno sredite frižider kako biste osvežili prostor i doneli dobre vibracije u svoj dom.

#2 Prebrišite prašinu

Obrišite prašinu ispod svake stvari u domu. Prašina stvara zastoj i mrtvilo u kući upozoravaju učitelji feng shuija i savetuju da razbijete ovo cirkulacijom i tokom u domu. Cirkulacija u domu donosi zdravlje i prosperitet cele porodice. Kako to da postignete? Očistite površine ispod sofe, kreveta, šporeta, frižidera… Čišćenje i pospremanje pokrenuće Či energiju.

#3 Operite prozore

Pritom, feng shui učitelji savetuju da ne perete na brzinu samo prozore, već i roletne ako ih imate, kao i zavese! Čisti prozori donose bolji pogled na život!

#4 Unesite nove ideje u dom

Pogledajte svoju policu za knjige,  da li ima neka knjiga koju želite da poklonite prijatelju? Sada kada ste poklonili neku staru knjigu, kupite i obogatite policu nekom novom i zanimljivom. Nove ideje su veoma bitne kako u životu, tako i u domu gde provodite ipak najveći deo svog života.

#5 Pretresite i svoje navike u ishrani

Ukoliko u vašoj ishrani ima dosta lisnatog i zelenog povrća, feng shui stručnjaci kažu da će to očistiti vas iznutra, dati više energije i dati sjaj vašem životu. Dan započnite vrućom vodom i limunom,a potom se skocentrišite na sređivanje svog doma.

#6 Sredite svoje internet profile

Priredite i svom računaru Zen moment! Internet je druga sredina u kojoj živimo tako da i naš “drugi dom” zaslužuje godišnje sređivanje. Dosta ljudi provodi vreme na socijalnim mrežama ili veći deo poslova obavljaju mejlom pa im je internet neophodan, Osvežite svoj online profil slikama, bojama, novim folderima u koje ćete smestiti slike i dokumenta koja su vam bila razbacana po desktopu. Sredite svoj mejl ili društvene mreže.

#7 Sačuvajte budžet

U veliko sređivanje doma, spada i sređivanje vašeg budžeta! Razmislite na koji način ćete organizovati i investirati novac. Razmislite da li je bolje da koristite kartice ili da se ograničite na keš. Kao što sređujete dom kada treba da vas stignu gosti, tako se i ažurno ponašajte s novcem. Priznanice organizujte, rasporedite po kovertama ili lepim organizerima, obeležite ih i sredite fioke u kojima ih držite.

Izvor: lepaisrecna.rs

Recept za paradajz supu
Sledeći artikal
PARADAJZ SUPA

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.